Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 28.09.2020.| 15:53
Izdvojite članak Odštampajte vijest

U toku izgradnja novog mosta na rijeci Vruji - Investicija dio projekta modernizacije puta od Plava do Gusinja vrijednog 4,4 mil EUR

Radovi na izgradnji mosta (Foto: Uprava javnih radova)
Izgradnja mosta na rijeci Vruji na području opštine Gusinje nastavljena je betoniranjem stopa noseće konstrukcije, saopšteno je iz Uprave javnih radova.

Iako radove otežava visoki vodostaj rijeke, proteklih dana su završeni radovi na drugoj stopi, čime su se stekli uslovi za dalje intenziviranje posla.

- Realizaciju ovog projekta sa 400.000 EUR finansira Vlada Crne Gore iz kapitalnog budžeta. Izvođač je podgorička kompanija Fidija, koja bi bi trebalo, ukoliko dozvole vremenske prilike, da završi radove do kraja ove godine - navode iz UJR.

Stari most je u potpunosti srušen, a na njegovom mjestu projektovan je novi, dužine 30 metara, sa obostranim trotoarima.

- Riječ je o jednom od segmenata projekta modernizacije puta od Plava do Gusinja, u dužini oko 10 kilometara, vrijednom blizu 4,4 mil EUR - navodi se.

Iz Uprave javnih radova podsjećaju i da je nedavno asfaltirana trasa od 1,2 kilometra na području plavske opštine, obuhvaćena prvom fazom projekta, dok je u okviru druge faze toku sanacija na oko devet kilometara saobraćajnice prema Gusinju.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.