NavMenu

ŽICG za 20 mjeseci isplatila otpremnine u vrijednosti od 475.497 EUR za 71 radnika

Izvor: Mina Petak, 18.09.2020. 08:33
Komentari
Podeli
(Foto: kikovic/shutterstock.com)
Željeznička infrastruktura (ŽICG) omogućila je realizaciju sporazumnog prestanka radnog odnosa od kraja 2018. do danas za 71 zaposlenog uz isplatu otpremnine u ukupnom iznosu od 475.497 EUR.

- Na ovaj način je stvorena mogućnost zapošljavanja nedostajućeg visokostučnog kadra, radi njihove obuke i pripreme za preuzimanje, organizovanje i upravljanje preduzećem u narednom periodu, kroz smjene generacija - navodi se u saopštenju.

Iz kompanije je saopšteno da su u cilju što bolje organizacije poslovnih procesa preduzeli značajne mjere za smanjenje ukupnih troškova u tekućem poslovanju preduzeća, uz punu poslovnu saradnju sa oba reprezentativna Sindikata, prenosi Pobjeda.

To je, kako se navodi, za rezultat imalo ostvareni pozitivan poslovni rezultat za prvih šest mjeseci tekuće godine, koji omogućava dalju internu reorganizaciju radi povećanja stepena efektivnosti i efikasnosti poslovanja.

- U cilju poboljšanja ukupnog privrednog ambijenta unutar same kompanije i vodeći računa o konkurenciji u drugim vidovima saobraćaja i privrednom razvoju u okruženju, ŽICG je preduzela mjere smanjenja troškova, ograničavanja novog zapošljavanja u administraciji, smanjenja ostvarenih prekovremenih časova i primijenila institut sporazumnog prestanka rada, što je dovelo do pozitivnog rezultata za šest mjeseci - dodaje se u saopštenju.

ŽICG je za pola godine ostvarila profit od 3.000 EUR. Taj rezultat je preokret u odnosu na isto vrijeme prošle godine kada su bili u minusu 780.000 EUR.

U kompaniji je održano više sastanaka na temu sanacije, reorganizacije i kontrole, radi unapređenja željezničkog sektora i primjene utvrđenih metoda za brži privredni rast i unapređenje ukupnog poslovanja i boljeg korišćenja raspoloživih kapaciteta.

Predsjednik odbora direktora ŽICG, Safet Kalač, kazao je da su zanimanja koja su direktno u vezi sa bezbjednošću željezničkog saobraćaja veoma specifična i zahtijevaju odgovarajuću, odnosno prvu zdravstvenu grupu.

- Zaposleni, koji nakon više godina provedenih na tim poslovima izgube zdravstvenu grupu, te stoga ne mogu više obavljati poslove i radne zadatke neposrednog regulisanja željezničkog saobraćaja, kao i oni koji zbog ispunjenja jednog od uslova za odlazak u penziju, više nijesu u mogućnosti da pruže punu efikasnost u radu, prihvatili su, na obostrano zadovoljstvo, ponudu sporazumnog prestanka radnog odnosa - rekao je Kalač.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.