NavMenu

U Baru uskoro počinje izgradnja stanova za zaposlene u službi bezbjednosti

Izvor: Pobjeda Subota, 29.08.2020. 11:43
Komentari
Podeli
(Ilustracija)Gradnja stambene zgrade u Baru za zaposlene u službama bezbjednosti uskoro bi trebalo da počne, jer je planska dokumentacija gotova, najavio je u razgovoru za Pobjedu predsjednik Sindikata bezbjednosnih institucija Mladen Šuškavčević.

Vlada je donijela odluku da dodijeli plac za gradnju stanova u Baru za zaposlene u bezbjednosnom sektoru, a Sindikat je preuzeo obavezu rješavanja stambenih pitanja zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Uprave policije, Agencije za nacionalnu bezbjednost i Policijske akademije.

Šuškavčević ističe da su zaposleni zahvalni Vladi, jer će na ovaj način mnogi riješiti najvažnije životno pitanje - stan.

Podsjeća da je Sindikat od Ministarstva unutrašnjih poslova tražio podršku, nakon čega je ovaj resor Vladi dostavio prijedlog o prenosu prava na nepokretnosti koja se nalazi u Baru na Sindikat bezbjednosnih institucija Crne Gore, a koje je svojina države. Prijedlog je uvažen, a u planskoj dokumentaciju predviđena je izgradnja objekta sa tri lamele od oko 15.150 m2 BGP sa podzemnom garažom od 3.400 kvadrata BGP.

- U sklopu objekta planirano je više od 11.000 m2 neto prodajne površine stanova (oko 200 stanova), više od 100 parking mjesta u podzemnoj garaži, dok će parking biti izgrađen na površinama oko objekta - kazao je sagovornik Pobjede.

On objašnjava i da je Sindikat u obavezi da obezbijedi dio neto stambenog prostora stanarima privremenih objekata koji žive na toj parceli, dio Opštini Bar, kao i izvođaču radova za umanjenje cijene koštanja, pa se još ne može sa preciznošću reći broj stambenih jedinica koje će biti na raspolaganju.

- Ne zna se još ni cijena kvadrata stana koja će zavisiti od više parametara, a posebno od podrške koju očekujemo od Vlade za naredni period - kazao je Šuškavčević.

Prema njegovim riječima, godišnjom novčanom podrškom koju im je obezbijedila Vlada, stekli su se idealni uslovi za sprovođenje aktivnosti na polju stambene izgradnje.

- Time je zaokružena problematika u smislu sposobnosti da samostalno realizujemo planirane investicije na polju stambene gradnje i rješavanja stambenih pitanja naših članova u svim gradovima u Crnoj Gori gdje za to postoje uslovi - zaključio je Šuškavčević.

Mladen Šuškavčević navodi da je tokom prethodne tri godine realizovano više projekata stambene solidarne gradnje.

- Tako je u Podgorici realizovana izgradnja stambenog objekta sa 288 stanova, u Nikšiću 105 stanova, Budvi 102 stana i na Žabljaku 12 stanova. Svi projekti su urađeni kvalitetno i u roku na zadovoljstvo naših zaposlenih koji su dobili te stanove po povoljnim uslovima kupovine - kazao je Šuškavčević.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.