Izvor: Mina | Četvrtak, 13.08.2020.| 08:20
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Aeroflot otkazao sve letove za Tivat do kraja godine

(Foto: Pixabay.com/Khusen Rustamov)
Ruska aviokompanija Aeroflot objavila je juče da za ovu godinu potpuno ukida redovni saobraćaj na svojim linijama iz Moskve za Tivat.

Ti letovi obustavjeni su još od sredine marta kada je Nacionalno koordniaciono telo uvelo privremenu zabranu obavljanja redovnog aviosaobraćaja na crnogorskim aerodromima, prenosi portal Vijesti.

Aviosaobraćaj sa Rusijom ni nakon otvaranja aerodroma u Tivtu i Podgorici krajem maja, nije obnovljen do danas, čak ni nakon što je nedavno NKT ponovno stavilo Rusiju na spisak zemalja čiji državljani mogu da uđu u Crnu Goru bez zadržavanja u karantinu.

Prema saznanjima portala iz krugova bliskih menadžmetu Aerodroma Crne Gore, ruske aviokompanije su im ovih dana nagovijestile da zbog toga što im to ne dozvoljava Vlada u Moskvi, nijedna od njih u dogledno vrijeme uopšte neće letjeti za Crnu Goru.

Sa druge strane, ruska vlada spremna je da i pored toga što nijedna njihova kompanija neće saobraćati između dvije države, Montenegro Airlinesu ipak dozvoli da leti na linijama iz Tivta za Moskvu i Sankt Petersburg.

Aeroflot je, uz Montenegro Airlines, bio jedini nacionalni avioprevoznik koji je za Tivat letio tokom čitave godine, a ta kompanija je po broju prevezenih putnika i operacija njenih aviona na ovdašnjim aerodromima, bila i jedan od glavnih poslovnih partnera Aerodroma Crne Gore.

Iz ruske aviokompanije juče su zvanično najavili da će se linija iz Moskve za Tivat vratiti tek početkom naredne IATA sezone, krajem marta naredne godine.


Otkazano 80 destinacija

Osim letova za Tivat Aeroflot je otkazao letove do 80 destinacija tokom avgusta, zbog pandemije koronavirusa.

Iz kompanije su saopštili da se letovi otkazuju zbog produžetka restriktivnih mjera u Rusiji i drugim zemljama, prenosi B92.

Među planiranim, a otkazanim letovima tokom avgusta su Budimpešta, Bukurešt, Ljubljana, Prag, Sofija, Split, Solun, Venecija, Beč, Varšava i Zagreb.

Otkazani su i letovi u interkontinentalnom saobraćaju prema Bangkoku, Havani, Hongkongu, kao i destinacijama u Kini, Vijetnamu, Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

Kako letovi do Beograda nijesu ni bili u prvobitnom planu Aeroflota, oni nijesu ni otkazani, ali su napokon objavljeni u rezervacionim sistemima i to tek od zimskog reda letenja počev od 25. oktobra.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.