NavMenu

Vlada usvojila Informaciju o realizaciji ugovora o koncesiji za izgradnju malih hidroelektrana na Bistirici

Izvor: eKapija Petak, 03.07.2020. 16:54
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: iLUXimage/shutterstock.com)Ilustracija
Vlada Crne Gore usvojila je Informaciju o realizaciji ugovora o koncesiji za izgradnju malih hidroelektrana mHE "Jezerštica", mHE "Bistrica", mHE "Jelovica 2" i mHE "Jelovica 1" na vodotoku Bistrica.

Prihvaćen je i Aneks 1 Ugovora o koncesiji kojim se produžava faze izgradnje za mHE "Jelovica 1" do 31. decembra 2020. godine.

- Ovim produženjem faza eksploatacije za mHE je umanjena za period od šest mjeseci koliko se ovim Aneksom daje produženje. Odlučujući o zahtjevu koncesionara za produženje,Vlada je imala u vidu da su u toku trajanja faze izgradnje nastupile su okolnosti na koje koncesionar nije mogao da utiče, a koje su onemogućile sprovođenje aktivnosti utvrđenom dinamikom. Koncesionar je u svom zahtjevu ukazao da je pandemija virusa COVID-19 uzrokovala zatvaranje gotovo svih graničnih prelaza u svim evropskim zemljama, što je uslovilo nemogućnost obezbjeđenja ulaska opreme u Crnu Goru, kao i stručnih lica zaduženih za montažu opreme i puštanje u pogon predmetne mHE - navedeno je na sajtu Vlade.

Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.