NavMenu

Projekti zaštite životne sredine u Pljevljima vrijedni 91,5 mil EUR - Slijedi tender za izgradnju toplotnog izvora i primarnog toplovoda na daljinsko grijanje

Izvor: eKapija Petak, 03.07.2020. 09:52
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/OPIS Zagreb)
Za četiri projekta iz oblasti zaštite životne sredine u Pljevljima biće izdvojeno 91,5 mil EUR. To je objavljeno na zvaničnom Fejsbuk profilu Opštine Pljevlja.

Plakatom su predstavljeni projekti u koje će biti ulagano, a najveći i najvrijedniji je ekološka rekonstrukcija TE Pljevlja, za koju će biti izdvojeno 54,5 mil EUR. Taj posao je započeo a, kako se navodi, njegovom realizacijom Crna Gora će postati "prva zemlja u regionu sa ekološki prihvatljivom proizvodnjom energije iz fosilnih goriva".

Seldeći projekat po vrijednosti je sanacija i rekultivacija deponije pepela i šljake "Maljevac", investicija vrijedna 20 mil EUR koja je takođe u toku i nakon koje će Maljevac, navodi se, postati park površine 60 hektara sa više od 45.000 sadnica.

Preostala dva projekta su izgradnja toplotnog izvora i primarnog toplovoda na daljinsko grijanje vrijedna 9 mil EUR za koji je pripremljena tenderska dokumentacija, i sanacija flotacionog jalovišta olova i cinka Rudnika "Šuplja stijena" Gradac vrijedna 8 mil EUR, koja je u toku.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.