Izvor: Mina | Srijeda, 27.05.2020.| 14:56
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Stiglo 120 komentara na Nacrt izmjena i dopuna Zakona o energetici

(Foto: NotarYES/shutterstock.com)
U toku javne rasprave o Nacrtu izmjena i dopuna Zakona o energetici stiglo je 120 komentara i sugestija, od kojih su uvaženi svi predlozi koji su ocijenjeni kao prihvatljivi, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Iz Ministarstva su rekli da je javna rasprava o Nacrtu izmjena i dopuna Zakona o energetici sprovedena od 6. marta do 8. aprila.

- Javna rasprava je sprovedena na način da su se komentari i sugestije dostavljali putem pošte i elektronski na adresu predviđenu javnim pozivom - navodi se u saopštenju.

Tokom perioda javne rasprave nijesu održani okrugli stolovi i tribine zbog pandemije koronavirusa.

- Komentare i sugestije su, između ostalog, dostavili Elektoprivreda (EPCG), Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES), nevladine organizacije Eco-team, Green home i Akcija za socijalnu pravdu, kao i Građanski pokret Ujedinjena reformska akcija - navodi se u izvještaju o javnoj raspravi.

Svi komentari, primjedbe i sugestije su, kako je saopšteno, detaljno razmatrani.

- Svi predlozi koji su ocijenjeni kao prihvatljivi uvaženi su i uključeni u tekst Nacrta zakona - dodaje se u saopštenju.

Nacrt zakona dostavljen je i Sekretarijatu Energetske zajednice, od kojeg je tokom trajanja javne rasprave dobijen određeni broj komentara i sugestija.

- Obrađivač nije razmatrao dostavljene komentare i sugestije koji se nijesu odnosili na predloženi tekst, odnosno odredbe Nacrta zakona za koji je sprovedena javna rasprava - zaključuje se u saopštenju.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.