NavMenu

Stiglo 120 komentara na Nacrt izmjena i dopuna Zakona o energetici

Izvor: Mina Srijeda, 27.05.2020. 14:56
Komentari
Podeli
(Foto: NotarYES/shutterstock.com)
U toku javne rasprave o Nacrtu izmjena i dopuna Zakona o energetici stiglo je 120 komentara i sugestija, od kojih su uvaženi svi predlozi koji su ocijenjeni kao prihvatljivi, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Iz Ministarstva su rekli da je javna rasprava o Nacrtu izmjena i dopuna Zakona o energetici sprovedena od 6. marta do 8. aprila.

- Javna rasprava je sprovedena na način da su se komentari i sugestije dostavljali putem pošte i elektronski na adresu predviđenu javnim pozivom - navodi se u saopštenju.

Tokom perioda javne rasprave nijesu održani okrugli stolovi i tribine zbog pandemije koronavirusa.

- Komentare i sugestije su, između ostalog, dostavili Elektoprivreda (EPCG), Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES), nevladine organizacije Eco-team, Green home i Akcija za socijalnu pravdu, kao i Građanski pokret Ujedinjena reformska akcija - navodi se u izvještaju o javnoj raspravi.

Svi komentari, primjedbe i sugestije su, kako je saopšteno, detaljno razmatrani.


- Svi predlozi koji su ocijenjeni kao prihvatljivi uvaženi su i uključeni u tekst Nacrta zakona - dodaje se u saopštenju.

Nacrt zakona dostavljen je i Sekretarijatu Energetske zajednice, od kojeg je tokom trajanja javne rasprave dobijen određeni broj komentara i sugestija.

- Obrađivač nije razmatrao dostavljene komentare i sugestije koji se nijesu odnosili na predloženi tekst, odnosno odredbe Nacrta zakona za koji je sprovedena javna rasprava - zaključuje se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.