NavMenu

YouTube dodaje podsjetnik za spavanje

Izvor: Nezavisne novine Utorak, 26.05.2020. 14:10
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/StockSnap)
YouTube je najavio lansiranje nove funkcije u njihovoj aplikaciji za gledanje video snimaka. Ova nova funkcija trebalo bi da podsjeća korisnike uveče da je kasno i da se isključe sa platforme, jer je vrijeme za spavanje.

Nova funkcija pridružiće se onima koje već postoje u okviru ideje "odmori se", a namijenjene su odmoru od upotrebe uređaja i interneta, u okviru Google-ove inicijative za digitalno blagostanje.

Krajnji cilj ovakve funkcije, ali i drugih u okviru inicijative Googlea jeste da na neki način natjeraju korisnike da odgovornije koriste Google proizvode. Problem je počeo da se javlja tokom epidemije koronavirusa, jer su ljudi pored ostanka u kući veći dio dana praktično bili okrenuti ka upotrebi digitalnih uređaja i tehnologija. Koliko se upotreba ovih tehnologija povećala posljednjih godina, govori i podatak da je YouTube poslao za posljednje dvije godine oko 3 milijarde podsjetnika "odmori se", gdje je primjećena prekomjerna upotreba njihovih servisa.

Uz podsjetnik da je vrijeme za spavanje, YouTube je omogućio da korisnici sami podese određeno vrijeme za prestanak gledanja video snimaka. U podešavanjima će korisnici moći da postave vrijeme početka i završetka, uključujući i niz drugih opcija i parametara. Naravno, biće omogućeno da prihvatite podsjetnik, ali i da ga odbijete ako želite da nastavite gledanje. Funkcija će biti dostupna za Android i iOS aplikacije u toku nedjelje, ali će vjerovatno trebati neko vrijeme da sve postane funkcionalno i stabilno.

Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.