Izvor: Gradnja.rs | Četvrtak, 26.03.2020.| 10:20
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Rusi svoj paviljon posvećen arhitekturi, umjesto u Veneciji, predstavljaju onlajn

Ilustracija
Ilustracija (Foto: urfin/shutterstock.com)
Na sajtu i Instagram nalogu Paviljona Ruske Federacije najavljeno je otvaranje izložbe pod imenom Open!, ali naravno u digitalnoj formi. Suočavajući se sa pandemijom virusa korona, što je dovelo do odlaganja Međunarodne izložbe arhitekture u Veneciji 2020, Rusi su najavili su da će svoj paviljon predstaviti javnosti kroz digitalni oblik kao i da će postepeno, tokom vremena, objavljivati novi sadržaj u onlajn formi.

Izložba Open! predstavlja doprinos Rusije ovogodišnjem Bijenalu i funkcionisaće kao poligon za istraživanje javnog značaja institucija i eksperimentisanje s mogućim načinima suživota.

Povjerenica Teresa Iarocci Mavica pozvala je više interdisciplinarnih timova da daju svoj doprinos u prisustvu Ruske Federacije u virtuelnom Bijenalu. Ovim putem pružiće se scena za razne grupe koje će preko onlajn manifestacije moći da vode dijalog o suživotu i funkcijama i vrijednostima institucija.

Ruski paviljon će objavljivati priloge tokom narednih nekoliko mjeseci na svom sajtu, kao i na kanalima društvenih mreža.

Za sada su najavljeni radovi sledećih biroa i arhitekata: KASA (Kovaleva and Sato Architects), Lion & Unicorn, Vladimir Nadein, Mikhail Maksimov, Pavel Miljakov (aka Buttechno), Vladimir Ranev i drugi.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.