NavMenu

Odložen datum održavanja Bijenala arhitekture u Veneciji

Izvor: eKapija Petak, 06.03.2020. 14:47
Komentari
Podeli
(Foto: mighty chiwawa/shutterstock.com)
Organizatori Bijenala arhitekture u Veneciji 2020. poslali su zvaničnu informaciju da će ova međunarodna izložba biti otvorena od 29. avgusta do 29. novembra umjesto od 23. maja do 29. novembra, kako je ranije definisano.

- Novi datumi za Bijenale arhitekture je utvrđen kao rezultat nedavnih mjera predostrožnosti po pitanju mobilnosti, koje su preduzele vlade sve većeg broja zemalja širom svijeta - navedeno je, između ostalog u saopštenju.

Podsjećamo da je jedanaestočlani žiri međunarodnog konkursa za izbor autorskog tima, koncepta i sadržaja crnogorske postavke na 17. Međunarodnom bijenalu aritekture u Veneciji (La Biennale di Venezia di Architettura) 2020, donio odluku da Crnu Goru na ovogodišnjoj izložbi predstavlja autorski tim u sastavu: dr Vasilija Abramović, dr Ruairi Glynn i Parker Heyl, sa radom pod nazivom SYNTONY. Žiri je konstatovao da je na temu Bijenala "Kako ćemo živjeti zajedno?" i zahtjevno postavljeni početni odgovor "Ka transaktivnoj prostornoj percepciji", ovaj rad predložio najkompletniji odgovor.

Komesar crnogorske postavke na Bijenalu arhitekture u Veneciji 2020. je Dragan Vuković, glavni državni arhitekta u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, a kustos doc. dr Svetlana Perović, sa Arhitektonskog fakulteta Univerziteta Crne Gore.

Detaljnije obrazloženje o odlaganju Bijenala dostupno je na zvaničnom veb-sajtu.


Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.