NavMenu

Efikasno upravljanje EU fondovima utiče na ekonomsku stabilnost

Izvor: Mina Petak, 14.02.2020. 15:55
Komentari
Podeli
(Foto: archerix/shutterstock.com)
Dinamičan napredak u okviru pregovaračkog procesa i efikasno upravljanje EU fondovima doprinose ekonomskom rastu i stabilnosti, ocijenjeno je na sastanku zamjenika glavnog pregovarača za poglavlja pravne tekovine, Marka Mrdaka i analitičara agencije za kreditni rejting Moody's.

Iz Generalog sekretarijata Vlade je saopšteno da je Mrdak sagovornike upoznao sa reformama koje Crna Gora ostvaruje u procesu pristupanja Evropskoj uniji (EU), kao i sa dosadašnjim rezultatima i obavezama koje slijede.

Mrdak je posebno ukazao na napredak u oblastima vladavine prava i ekonomskim poglavljima.

Analitičari agencije Moody's svake godine analiziraju kreditne sposobnosti Crne Gore i na osnovu sprovedene analize definišu Izvještaj o kreditnom rejtingu države.


- Oni su kazali da su zainteresovani za razvojne projekte u Crnoj Gori i istakli da na konačnu ocjenu utiče napredak u pregovorima, koji podrazumijeva uspješno sprovođenje reformi i efikasno upravljanje EU fondovima - zaključuje se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.