NavMenu

Štamparija Obod postala vlasnik 3.590 m2 zemlje

Izvor: Mina Četvrtak, 13.02.2020. 14:38
Komentari
Podeli
Cetinje (Foto: Teodora Brnjoš)Cetinje
Savjet za privatizaciju pretvorio je Štampariji Obod, koja je u vlasništvu više fondova i privatnih firmi, pravo korišćenja u pravo svojine na katastarskoj parceli, za 3.590 m2.

Ukupna površina parcele je 3.960 m2, dok je pravo svojine prepisano za ukupno 3.590 m2, prenosi Dan.

- Štamparija Obod ispunila je uslove za pretvaranje prava korišćenja u pravo svojine, jer je u postupku privatizacije plaćena tržišna naknada u smislu člana Zakona o svojinsko-pravnim odnosima za katastarsku parcelu broj upisanu u Listu nepokretnosti Katastarske opštine (KO) Cetinje 1, u površini od 3.590 m2 - piše u mišljenju Savjeta, koje je potpisao predsjednik tog vladinog tijela, Duško Marković.

Prema podacima Centralno klirinško depozitarnog društva (CKDD), vlasnici Štamparije Obod su otvoreni investicioni fond (OIF) HLT fond sa 26% kapitala, zatim OIF Trend sa 24%, Bull and Bear ima 20% akcija, ofšor firma Alek investment holding 7,9%, Igor Vojinović 5,6%, a Aleksandar Jovović 4,4%.

List je pretragom CKDD i Centralnog registra privrednih subjekata (CRPS) došao do podataka da HLT fondom upravlja Kvantum investments, čiji je vlasnik Profam koji je osnovao Žarko Novaković.


Kada je u pitanju Trend, njime upravlja Butterfly finance, čiji je stopostotni vlasnik Zetagradnja, koju kontroliše Blagota Radović.

Investiciono društvo Bull and Bear kontroliše Aleksandar Jovović, a on, prema ranijim pisanjima domaćih medija, upravlja i ofšor firmom Alek investment holding.

Pretvaranje prava korišćenja u pravo svojine omogući će vlasnicima Štamparije Obod da za kredite i pozajmice mogu da založe imovinu tog preduzeća. Sada u katastru imaju pravo korišćenja, dok se pravo svojine vodi na Prijestonicu Cetinje.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.