NavMenu

Počela sanacija plaže Bijela Vila u Herceg Novom

Izvor: eKapija Utorak, 28.01.2020. 09:37
Komentari
Podeli
Herceg Novi - Škver (Foto: Teodora Brnjoš)Herceg Novi - Škver
Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je preko izabranog ponuđača, preduzeća Đokić group iz Bara, 23. januara godine, počelo radove na sanaciji jedne od najpopularnijih plaža u Herceg Novom - plaže Bijela Vila na Škveru (poznata kao bivša plaža Boka).

Tenderskom dokumentacijom i zaključenim ugovorom sa izvođačem, predviđeno je da se izvrši "presvlačenje" novog sloja armiranog betona na cijeloj površini plaže, odnosno na površini od oko 1.000 m2, potom šalovanje, armiranje i betoniranje odlomljenih ugaonih djelova betona na dva mjesta na plaži.

Takođe, biće učvršćena, sanirana i ofarbana metalna ograda na oba ulaza na plažu, sanirane otvorene rupe na ploči kabina, očišćenje kabine i postavljeni drveni zastori na ulazima. Na kraju će se raditi završno fasadno premazivanje kompletne fasade objekta, uključujući i postojeći čvrsti ugostiteljski objekat. U sklopu radova biće rekonstruisan i vraćen stari natpis sa imenom plaže.

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je za ovaj posao predvidjelo 29.500 EUR, a radovi bi trebalo da budu završeni najkasnije za 20 dana.

Osim u funkciji kupališta, lokalitet Bijela vila u budućnosti može biti namjenjen za postavljanje info punkta Turističke organizacije Herceg Novi i druge turističke sadržaje za vrijeme ljetnje sezone, saopšteno je iz JP za upravljanje morskim dobrom.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.