NavMenu

Briv construction gradi Mješoviti centar i javnu garažu u Herceg Novom - Vrijednost radova 3,2 mil EUR

Izvor: Radio Jadran Srijeda, 15.01.2020. 15:23
Komentari
Podeli
(Foto: Teodora Brnjoš)
Opštinska Komisija za otvaranje i vrijednovanje ponuda, odlučila je da kotorskoj kompaniji Briv construction povjeri izgradnju Mješovitog centra i javne garaže na Trgu Maršala Tita, ocjenjujući njenu ponudu ispravnom. To je ujedno bila i jedina dostavljena ponuda na tenderu koji je Opština raspisala 6. novembra prošle godine.

Rok izvršenja je 9 mjeseci od uvođenja izvođača u posao. Procijenjena vrijednost radova tenderom iznosila je 3,5 mil EUR, a ponuda Briv construction-a iznosila je 3,2 mil EUR, sa uračunatim PDV-om.

Izvođač će za ovaj posao biti isplaćivan u ratama do 2024. godine, virmanski. Isplata sredstava izvršiće se putem odloženog plaćanja na period od 5 (pet) godina, a na osnovu ovjerenih privremenih mjesečnih situacija i konačnog obračuna, precizira se u dokumentaciji.

Prva rata u iznosu od 20% ugovorene vrijednosti biće isplaćena nakon konačnog izvještaja revizora i ovjerene okončane situacije, a druga, treća, četvrta i peta rata - u iznosima od po 20% preostale ugovorene vrijednosti isplaćivaće se svake naredne godine u junu, julu, avgustu i septembru u ravnomjernim iznosima ugovorene rate za datu godinu.

Na tenderu za obavljanje stručnog nadzora nad izvođenjem radova, stiglo je 5 ponuda, od kojih je ponuda Ing-invest doo ocijenjena kao ispravna i izabrana kao najpovoljnija.

Ostale 4 ponude odbijene su kao neispravne, a ponude su dostavili Decom Montenegro, Bates, Civil engineer i Institut za građevinarstvo doo.

Izgradnja Mješovitog centra i javne garaže izvodiće se po glavnom projekatu Građevinskog fakulteta u Podgorici - Institut za građevinarstvo, a koji je revidovao Zavod za izgradnju Bara A.D. Bar.


Radovi se izvode na osnovu Rješenja Ministarstva uređenja prostora i zaštite životne sredine, kojim se opštini Herceg Novi izdaje građevinska dozvola za izgradnju Mješovitog centra i javne garaže na Trgu Maršala Tita.

Garantni rok iznosi 10 godina ukoliko nedostaci utiču na stabilnost i bezbijednost objekta, a 2 godine za ostale nedostatke.

Centar i javna garaža zamišljeni su kao mješoviti centar, sa dominantnim sadržajem javne garaže i poslovnim sadržajima. Garaža je zbog niveleta terena i racionalne upotrebe prostora organizovana kroz tri etaže sa polunivoima, dvije suterenske i prizemna. U prvom suterenu obezbijeđena su 42 parking mjesta, drugom suterenu i prizemlju 41 i dodatnih 6 parking mjesta na platou uz Opštinu - ukupno 130 parking mjesta, što je za 52 mjesta više u odnosnu na postojećih 78.

Na svakoj etaži nalaze se i neophodne komunikacije sa liftom koje povezuju sve sadržaje po vertikali. Potkrovna etaža, tj. Trg posvećena je poslovnim sadržajima kojih je ukupno šest.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.