NavMenu

Za obnovu saobraćajne infrastrukture u Starom Gradu 15,5 mil KM

Izvor: startbih.ba Ponedjeljak, 24.06.2024. 15:26
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Alison Hancock/shutterstock.com)Ilustracija

Načelnik Opštine Stari Grad, Irfan Čengić, najavio je početak novih radova na saobraćajnoj infrastrukturi u Starom Gradu u vrijednosti od oko 15,5 mil KM, saopšteno je iz Opštine Stari Grad.

- Ove sezone već su završeni radovi na pet ulica na području opštine: za beglukom - Plato Širokača, Niže banje, Dženetića čikma, Tale Ličanina i dio magistralne ceste M5 (Put Mladih Muslimana), a potpisan je ugovor sa izvođačima radova za 6 lotova koje zajednički realizuju Opština Stari Grad i Direkcija za ceste Kantona Sarajevo. Radi se o sanacijama ulica Bistrik basamaci, Pod Hridom, Paje sokak, Grlica, Hadžijska ravan i Nevjestina - istakao je načelnik Čengić.

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo, Adnan Šteta, nedavno je najavio početak radova na glavnoj saobraćajnici uz tramvajske šine, čime je obuhvaćena i obnova centralnog dijela saobraćajnice i trotoara i na području Starog Grada. Ovaj projekat se realizuje putem Ministarstva saobraćaja, tj. putem Direkcije za ceste Kantona Sarajevo.

U toku je i izbor izvođača radova za Ulicu Bistrik od Trga Austrije do Tranzita. Radi se o sanacionim radovima na saobraćajnici i pješačkim stazama na dionici od Ambasade Japana u BiH do spoja sa saobraćajnicom Put Mladih muslimana, koja se spaja na nedavno saniranu magistralnu cestu M5.


Također, Opština Stari Grad je sprovela proceduru nabavke i uskoro slijedi potpis Okvirnog Sporazuma za radove na cesti za Barice-Čavljak, koja će se izvoditi fazno, a ista će biti obnovljena i proširena.

Načelnik Čengić je takođe neveo da je potpisan trogodišnji Okvirni sporazum za ljetno održavanje ulica. Tako da će i ove godine biti sanirano na desetine ulica u skladu sa godišnjim planom, navedeno je u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

12.07.2024.  |  Agro, Industrija, Građevina

Vlada RS odobrila 500.000 KM Našoj mljekari za izgradnju prerađivačkih kapaciteta (VIDEO)

Vlada RS je na sjednici u četvrtak donijela Odluku o odobravanju 500.000 КM Našoj mljekari Banjaluka, na ime ostvarivanja prava na podsticajna sredstva za unapređenje sektora mljekarstva kroz izgradnju prerađivačkih kapaciteta. Pokretanje sopstvene prerade mlijeka je jedan od imperativa koji već neko vrijeme zaokuplja jedan veći broj članova Udruženja poljoprivrednih proizvođača – mljekara Republike Srpske. - Ovo Udruženje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.