NavMenu

Još se ne zna ko će graditi kružni tok na ulazu u Hadžiće? - Raspisan novi tender, vrijednost radova povećana

Izvor: eKapija Utorak, 21.03.2023. 10:31
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Celiafoto/shutterstock.com)Ilustracija
JP Ceste Federacije BiH su raspisale novi javni poziv za rekonstrukciju raskrsnice u kružni tok a radi se o skretanju prema Hadžićima na magistralnoj cesti M17.

Procijenjena vrijednost nabavke bez uključenog PDV iznosi 769.230 KM, a rok za izvođenje radova je 90 kalendarskih dana.

Predviđeno je provođenje e-aukcije kao i izvođenje pripremnih i zemljanih radova, zatim odvodnjavanje, zanatskih i ostalih radova.

Podsjećamo da je za ovaj posao u oktobru prošle godine načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović izdao građevinsku dozvolu. Kako je tada saopšteno iz ove općine novac su osigurale JP Ceste FBiH, blizu million maraka, a izabrani izvođač radova je bio Bosman.

Naime u julu 2019. je raspisan prvi tender za izgradnju ovog kružnog toka, a posao još nije realizovan. Na tom tenderu vrijednost radova je procijenjena na 341.880 KM bez PDV-a. Pristigle su tri ponude Bosmana, Strabaga i HP Investinga, navedeno je u odluci o dodjeli ugovora.

Komisija posao je dodijelila Bosmanu čija je ponuda iznosila 550.907 KM bez PDV-a.

Sada je raspisan novi tender, a ponude se primaju do 18. aprila. Detalji se mogu pronaći OVDJE.


- Saobraćaj preko semaforske raskrsnice posebno je intenzivan u špicama i tokom vikenda. Problem sa gužvom dijelom je ublažen izgradnjom kružnog toka u centru Hadžića, no semafori i dalje usporavaju uključivanje i isključivanje na magistralni put. Novim kružnim tokom neće biti zastoja u saobraćaju, kako u Hadžićima, tako i prilikom uključivanja na M-17 - kazao je prilikom potpisivanje građevinske dozvole Ejubović.

Prema projektu, kružni tok će biti izgrađen po uzoru na onaj na Jošaničkoj petlji u Vogošći.

Radi se duplom kružnom toku nešto manjeg obima sa jednim zidom i zelenom škarpom, prenio je svojevremeno sajt Općine Hadžići.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.