NavMenu

Dogovorena trasa auto-puta i gasovoda kroz Brčko

Izvor: Nezavisne novine Utorak, 06.09.2022. 15:50
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Stockr/shuttersdtock.com)Ilustracija
Samo nekoliko dana nakon što je ozvaničen početak radova na izgradnji autoputa Vukosavlje-Brčko, na sastanku Vojina Mitrovića, ministra saobraćaja i komunikacija BiH sa nadležnima Republike Srpske i Federacije BiH, postignut je dogovor u vezi sa trasom auto-puta kroz Brčko distrikt.

- Trasa kroz Brčko, biće sastavni dio budućeg autoputa Beograd-Sarajevo-Beograd i Beograd-Banjaluka, a kako je rekao Mitrović nakon sastanka, prihvaćeno je rješenje koje je ponudio Zavod za planiranje, projektovanje i izgradnju Brčko distrikta.

- Ovo je samo još jedan od dokaza da svaki posao može da se riješi ako zainteresovane strane sjede zajedno, budu uporne i imaju cilj da nađu rješenje - rekao je Mitrović.

Pored Mitrovića, sastanku su prisustvovali i Nedeljko Ćorić, ministar saobraćaja i veza Republike Srpske, Fadil Novalić, premijer Federacije BiH, Siniša Milić, predsjednik Skupštine Brčko distrikta, Esad Kadrić, gradonačelnik Brčko distrikta te Džonatan Menuti, subervizor za Brčko.

- Ovi autoputevi povezuju entitete i BiH sa zemljama Balkana i EU. Auto-put koji prolazi kroz Brčko i prema Banjaluci i prema Sarajevu donijeće jednu novu dimenziju i mogućnost da distrikt ima još bolju poziciju za domaća i strana ulaganja - rekao je Mitrović.

Na sastanku je dogovorena i trasa gasovoda kroz Brčko distrikt, a kako je rekao Ćorić, do rješenja se došlo pravilima struke te da je dobro što se to dešava kako bi Brčko išlo u korak sa Republikom Srpskom i FBiH.

Takođe, naglasio je da je Srpska počela radove od Vukosavlja do Brčkog te da ima usaglašenu priču oko izgradnje Koridora 5C te da se ne radi o lokalnom projektu već širem regionalnom značaju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.