NavMenu

Prva dionica Koridora 5C kroz RS, od petlje Tovira do petlje Kostajnica, puštena u saobraćaj

Izvor: eKapija Srijeda, 31.08.2022. 09:06
Komentari
Podeli
(Foto: LIUSHENGFILM/shutterstock.com)
Na lokaciji Kostajnica, kod Doboja, juče je svečano završena izgradnja prve dionice auto-puta na panevropskom Koridoru 5C, dužine oko šest kilometara, čija je izgradnja počela sredinom 2019. godine, saopštio je RTRS.

Riječ je o dionici na pravcu od petlje Tovira do petlje Kostajnica, a cijeli projekat finansirali su kreditima EBRD od 70 mil EUR i EU sa grantom od oko 15 mil EUR.

- Došlo je do nedavnih tenzija i nadam se da ćemo uspjeti da držimo politiku van projekta i nastavimo sa uspješnim radom - rekla je Manuela Nesl, direktor kancelarije EBRD-a u BiH, istovremeno naglašavajući da se radi o značajnom projektu koji od samog početka podržava EBRD i evropske institucije.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da kilometar po kilometar, dionica po dionica, dovodi do mreže auto-puteva u Republici Srpskoj.

- Mi ovim pokazujemo stabilnost Republike Srpske i stabilnost naših institucija - rekla je Cvijanović

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da mu je drago da je Srpska dio integracija i zahvalan je na pomoći.

- Ovo ne bismo mogli da uradimo da nije bilo Evropske banke i granta i mi smo zahvalni na tome. Mi smo pokazali, pored toga što smo ovo izgradili, sposobnost da možemo da vodimo ovako velike projekte i želim da nastavimo da radimo i dalje - naveo je Dodik.

Predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković rekao je da želi gradu Doboju da se stavljanjem ove dionice u promet dovede do napretka i uspjeha.

Dionicu ovog dijela autoputa kroz Republiku Srpsku gradila je firma Integral inžinjering, a Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja, rekao je da je autoput šansa za razvoj privrede grada Doboja i cijele regije ali i Republike Srpske.

Svečanosti su prisustvovali i šef kooperacija pri Delegaciji EU u BiH Stefano Elero, vršilac dužnosti direktora preduzeća Autoputevi Republike Srpske Slobodan Stanarević, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, ministri u Vladi Republike Srpske, kao i ministar transporta i komunikacija u Savjetu ministara Vojin Mijatović.


Koje dionice autoputeva i brzih puteva su izgrađene u Bosni i Hercegovini, a koje su u planu, možete pogledati u našoj Info mapi.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.