NavMenu

U Prijedoru planirana izgradnja parking-garaže za 500 vozila - Vrijednost investicije oko 5 mil KM

Izvor: eKapija Subota, 13.08.2022. 11:53
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Laszlo66/shutterstock.com)Ilustracija
Problem nedostatka parking mjesta u Prijedoru naročito je izražen u ljetnim mjesecima, jer je koncentracija automobila značajno povećana.

Nedostatak parking mjesta je evidentan, kažu i iz Gradske uprave. Trenutno se pod naplatom u Prijedoru nalazi 620 parking mjesta, što, uz ostala mjesta, nije dovoljno, pogotovo u ovo doba godine.

U planu je proširenje kapaciteta, tačnije parking-garaža, ali problem predstavlja nedostatak adekvatnog zemljišta na kojem bi se objekat gradio, prenosi infoprijedor.ba.

– Imamo prostor gdje smo planirali gradnju, a to je postojeći parking preko puta Centra za socijalni rad. Ali, to je zemljište u vlasništvu RŽR Ljubija. Mi pokušavamo ovih dana da izvršimo eksproprijaciju, da se to zemljište izuzme i preda ili državi ili gradu na upravljanje i vlasništvo, da bismo onda mogli pritupiti izgradnji parking-garaže – rekao je Dragoslav Kabić, načelnik gradskog Odjelјenja za saobraćaj i stambeno-komunalne poslove.

Po njegovim riječima, idejni projekat postoji, a kapacitet objekta bi bio oko 500 vozila. U vremenu kad je projekat rađen, predračunska vrijednost garaže bila je oko 5 mil KM. Iz Gradske uprave poručili su da rade na tome da se pitanje zemljišta što prije riješi, kako bi se krenulo u proces izgradnje.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.