NavMenu

U septembru zvanično počinje izgradnja autoputa Rača-Bijeljina

Izvor: Nezavisne novine Nedjelja, 31.07.2022. 15:52
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: mihalec/shutterstock.com)Ilustracija
Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić najavio je da će početak radova na dionici autoputa Rača - Bijeljina zvanično biti obilježen polovinom septembra, u prisustvu zvaničnika Republike Srpske i Srbije.

- To je zajednički projekat i zato ima posebnu vrijednost i značaj. Hoćemo da našem narodu pošaljemo poruku da je Srpska i Srbija jedno i da smo mi braća bez obzira što živimo u dvije države - izjavio je Ćorić novinarima na Jahorini.

On je rekao da je siguran da će to doprinijeti drugoj dimenziji Bijeljine u odnosu na ono što danas postoji.

Ćorić je rekao da ga raduje najavljeni početak radova zbog ogromnog truda svih ljudi koji su nosili vlast u prethodnom periodu i na njegovo lično zadovoljstvo, s obzirom da je dugo godina bio u tom projektu.


Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić rekla je u petak da je resorno ministarstvo izdalo pripremnu dozvolu za dionicu autoputa Rača - Bijeljina.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Tehnički remont Bratunac planira da razvije softver za dronove

Kompanija Tehnički remont Bratunac (TRB) planira da razvije softverske algoritme koji se koriste za upravljanje dronovima. Dronovi koji se koriste u vojne svrhe su ovih dana nakratko dospjeli u fokus javnosti nakon što je ministar odbrane u Savjetu ministara BiH Zukan Helez izjavio da će namjenska industrija u BiH proizvoditi dronove "samoubice". Direktor TRB-a iz Bratunca Slaven Ristić, komentarišući Helezovu izjavu, rekao je da

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.