NavMenu

Novo popločavanje na proljeće - Nastavlja se uređenje pješačke zone u centru Banjaluke

Izvor: eKapija Petak, 14.01.2022. 09:24
Komentari
Podeli
(Foto: banjaluka.rs.ba)
Uređenje pješačke zone u centru Banjaluke, od Palate Republike do kuće Milanovića, trebalo bi da počne na proljeće, a radovi će trajati šest mjeseci, potvrđeno je BL portalu iz Gradske uprave.

Projekat koji podrazumijeva sređivanje dijela Ulice Bana Milosavljevića, od ranije završenog popločavanja do kraja objekata u nizu, odnosno kuće Milanovića, dobio je zeleno svjetlo u gradskoj Skupštini, a rebalansom prošlogodišnjeg budžeta za njega je izdvojeno milion maraka.

Kako navode iz Gradske uprave, u pitanju je površina od 1.745 kvadrata.

- Koncept pješačke zone preuzet je iz važećeg Regulacionog plana i dopunjen prema zahtjevima Grada Banjaluke u smislu definisanja planiranih sadržaja u prostoru. Prostor Parkića zadržava svoju postojeću namjenu okupljališta i šetališta, sa planiranim popločavanjem pješačkih površina, formiranjem novog drvoreda na način kako je to već urađeno u okviru prve i druge faze realizacije - kažu iz Grada.


Takođe napominju da je projektom predviđena i nova EE kanalizacija, stubovi rasvjete, rekonstrukcija postojećeg sekundarnog vodovoda, odvodnja sa rekonstruisane pješačke staze, kao i koncept hortikulturalnog uređenja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.