NavMenu

Počela izgradnja kružnog toka u Brestovčini na magistralnom putu Gradiška-Banjaluka

Izvor: eKapija Nedjelja, 03.10.2021. 16:44
Komentari
Podeli
(Foto: Stockr/shuttersdtock.com)
Konačno je počela izgradnja kružnog toka u Brestovčini, na magistralnom putu Gradiška – Banjaluka. Na taj način u funkciju će biti stavljena obilaznica, koja ovaj magistralni put spaja sa Čatrnjom, carinskim terminalima i novim mostom preko Save.

Kružni tok bi trebalo da rastereti uži dio gradske zone u Gradišci, kao i naselja Kruškik i Obradovac u kojima vladaju velike gužve tokom čitave godine. Kilometarske kolone kamiona i putničkih automobila ovdje su gotovo svakodnevna pojava, prenosi BL portal pozivajući se na Avaz.

Kružni tok će se graditi i na drugom kraju obilaznice u Čatrnji, a obilaznica će biti u funkciji do završetka izgradnje mosta preko Save, već u prvoj polovini naredne godine.


Očekuje se da će nakon puštanja u saobraćaj, područje uz obilaznicu biti mjesto novih investicija. Osim fabričkih postrojenja gradit će se i ugostiteljski, trgovački i uslužni sadržaji, navodi Avaz.

Zanimljivo je da je gradnja obilaznice počela još 2014. godine, ali da ni nakon osam godina nije stavljena u funkciju, a razlozi su političke prirode. Riječ je o trasi dugoj 5,5 kilometara, vrijednoj oko 4 mil KM.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije

Vlada RS usvojila izmjene Zakona o deviznom poslovanju - Dozvole za mjenjačke poslove izdavaće Agencija za bankarstvo

Vlada Republike Srpske usvojila je na današnjoj sjednici Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o deviznom poslovanju, koji će biti upućen u proceduru razmatranja i usvajanja u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Kako se navodi u saopštenju Vlade, brojni su razlozi za donošenje ovih izmjena i dopuna zakona, a prije svega radi unapređenja funkcionisanja tržišta i tržišne konkurencije, unapređenja postupka licenciranja mjenjača i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.