Izvor: Nezavisne novine | Petak, 04.12.2020.| 11:20
Izdvojite članak Odštampajte vijest

MITROVIĆ: Na proljeće počinje izgradnja autoputa Sarajevo-Beograd

Vojin Mitrović
Vojin Mitrović (Foto: YouTube/screenshot)
Ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojin Mitrović izjavio je da na proljeće počinje izgradnja autoputa Sarajevo-Beograd.

Prema njegovim riječima, kada su u pitanju dionice koje spajaju Beograd, Tuzlu i Sarajevo postoji problem koji je u vezi sa uređenjem BiH i načinom njenog funkcionisanja.

- Ovo je autoput koji ide od Kuzmina, preko Rače, Bijeljine, Brčkog, a onda imamo problem spajanja sa Tuzlom i Sarajevom - rekao je Mitrović, precizirajući da je trasa koja ide od Rače preko Bijeljine, Brčkog i prema Vukosavlju u dobroj realizaciji i da na proljeće počinje izgradnja puta od Rače ka Bijeljini.

Govoreći o dionicama puta prema Tuzli i Sarajevu, Mitrović podsjeća da postoje različite ideje - da se od Tuzle radi autoput ili brza cesta prema Brčkom koja bi spojila Tuzlu sa autoputem Sarajevo-Beograd, a druga je varijanta da put ide od Tuzle prema Žepču.

- Što se tiče drugog dijela, od Sarajeva prema Vardištu, djelimično je ta trasa definisana, ali ipak nije dovoljno urađeno. Problem su sredstva i samo definisanje trase - rekao je Mitrović za Dnevni avaz.

On ističe da u ovom trenutku ne postoji inicijativa Federacije BiH u vezi sa izgradnjom autoputa od Sarajeva prema Vardištu.

- Postoji zastoj, u ovom trenutku sigurno u radovima prednjači Republika Srpska - zaključio je Mitrović.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.