NavMenu

Nastavlja se uređenje poslovne zone Maline u Živinicama - Uskoro druga faza izgradnje vodovodne mreže

Izvor: eKapija Petak, 04.12.2020. 09:04
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: nuwatphoto/shutterstock.com)Ilustracija
Nakon niza godina poslovna zona Maline u Živinicama dobija uredno vodosnabdijevanje, pa je nedavno završena prva faza izgradnja vodovodne mreže, a realizacija druge faze sa kojom će se završiti ovaj projekat počeće u narednim danima.

Kako su naveli u Gradu Živinice, ovih dana je kraju privedena prva faza izgradnje vodovodne mreže prema zoni poslovanja Maline.

Radove je obišao gradonačelnik Samir Kamenjaković koji je istakao veliko zadovoljstvo zbog rješavanja ovog značajnog problema sa kojim se suočavaju privrednici Grada Živinice koji posluju na ovom području.

- Nakon što smo uredili Poslovnu zonu Ciljuge II, na osnovu koje smo dobili jako veliki broj investitora koji su izgradili svoje fabrike u Gradu Živinice, ostala nam je zona poslovanja Maline koja je trebala biti uređena prije 15 godina kada se formirala. Nažalost, moramo se vraćati unazad i rješavati probleme koji su trebali biti davno riješeni. Trenutno rješavamo problem vodosnabdijevanja i želimo da u projektu vrijednom oko 60.000 KM, koji se realizuje u dvije faze riješimo vodosnbdijevanje ove zone poslovanja. Također, uradili smo i projekat kanlizacione mreže, koju ćemo realizovati zajednički sa Vladom Federacije, čime ćemo u narednom periodu riješiti i ovaj problem u zoni poslovanja Maline, kako bi postala uređena poslovna zona kakva je i trebala biti prilikom samog formiranja. Jako je bitno da zadržimo naše investitore koji ulažu u našem Gradu, a možemo ih zadržati samo ako im damo kvalitetne uslove za poslovanje. Iz tog razloga želimo završiti ovaj projekat i zaista mi je drago da je došlo do realizacije kako bi u potpunosti riješili probleme u ovoj zoni poslovanja - kazao je Kamenjaković.

Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 60.000 KM, finansirano iz budžeta Grada Živinice. Izvođač radova prve faze je živinička firma Termovent.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.