Metalac a.d. Gornji Milanovac


Medium company
Main info
FULL NAME
METALAC AKCIONARSKO DRUŠTVO GORNJI MILANOVAC
ADDRESS
Kneza Aleksandra 212, 32300 Gornji Milanovac
Responsible person
Radmila Trifunović, Aleksandar Marković
predecessors +

Full information is available to commercial users-subscribers only.
Log in to view complete information:
Forgot your password? Click here HERE
For free test use, click HERE
News
Tenders
Tender wins
Events
Finance
Persons
Philanthropy
Galleries
Activity description
Kompanija Metalac a.d. je javno akcionarsko društvo sa četrnaest zavisnih društava, povezanih u grupu: pet proizvodnih, pet trgovinskih na domaćem i četiri trgovinska društva u inostranstvu - u Rusiji, Ukrajini, Hrvatskoj i Crnoj Gori.

Od osnivanja 1959. godine sedište kompanije je u Gornjem Milanovcu, gde se nalaze i sva proizvodna društva. Proizvodnja posuđa je glavni biznis, a preduzeće Metalac posuđe d.o.o. je jedan od najuspešnijih i najvećih proizvođača posuđa u Evropi. Tokom godina proizvodni program je proširen, tako da danas obuhvata i bojlere, inox i granitne sudopere, Granmatrix kompozitni materijal, kartonsku ambalažu i preslikače za posuđe.

U drugoj polovini 2015. godine Metalac je postao većinski vlasnik preduzeća FAD, najvećeg proizvođača delova za upravljanje i oslanjanje motornih vozila na prostoru bivše Jugoslavije.
Društva u okviru grupe Metalac izvoze svoje proizvode, pre svega posuđe, u 40 zemalja sveta, i to u tržišta u okruženju, zemlje Evropske unije, Rusiju, Ukrajinu... sve do SAD-a, Japana i Australije.

Metalac a.d. je integrisao sisteme upravljanja kvalitetom i zaštitom životne sredine, što potvrđuju TÜV sertifikati ISO 9001 i ISO 14001. Sertifikate QMSEMS imaju i sva proizvodna društva koja posluju u okviru Metalac grupe. Kompanija je izuzetno posvećena svim aspektima održivog razvoja.

U grupi je zaposleno oko 2.000 ljudi.

Više o kompaniji Metalac a.d. možete pogledati na www.metalac.com