JU Sportsko kulturni centar Derventa


Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
JU Sportsko kulturni centar Derventa
ADRESA
Svetog Save 1, 74400 Derventa
Odgovorno lice
MIROSLAV Simic, Direktor

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE
Vijesti
Tenderi
Događaji
Opis djelatnosti
J.U. Sportsko-kulturni centar organizuje razne sportske, kulturne i zabavne manifestacije, a svakako najobimnija je „Derventski sajam privrede i turizma“ u okviru tradicionalnog Velikogospojinskog vašara, sa učešćem stotinjak izlagača iz cijele BiH, Srbije i Hrvatske, te „Novogodišnji turnir u malom fudbalu“ gdje učestvuju sve eminentnije ekipe iz BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Slovenije.

Pored ovih aktivnosti, tu su još organizacija raznih koncerata, te organizacija nekad vrlo popularnih radničkih sportskih igara.

SKC Derventa takodje vrši i iznajmljivanje dvorane u svrhu organizovanja raznih sportsko-kulturnih manifestacija (susreti kulturno-umjetničkih društava, predstave, koncerti, dječije priredbe, turniri, male olimpijske igre za srednjoškolce i osnovce itd.

Glavni teren je dimenzija 44x24m, i na njemu se mogu uspješno odvijati takmičenja u svim dvoranskim sportovima, a glavni atributi su mu odlična podloga, kvalitetna rasvjeta, savremeni elektronski semaforski sistem, pregradni paravan, dva odbojkaška igrališta i dr. Puni kapacitet dvorane je 3.000 posjetilaca, zavisno od potreba površine igrališta. Gorući problem dvorane u Derventi bio je nepostojanje grijanja, što je početkom 2008 g. riješeno na zadovoljstvo svih korisnika, tako da dvorana sada posjeduje vlastito grijanje.

Takodje svi derventski klubovi imaju svoje prostorije u okviru dvorane, a u funkciji je 8 komfornih svlačionica, te 2 kupatila sa toaletima.

U sklopu dvorane nalazi se i moderno opremljeni fitness centar, na površini od oko 170 m2,

Na samom ulazu u SKC nalazi se i savremeno opremljen kafić sa ljetnom baštom koji je otvoren u skladu sa radnim vremenomm i tekućim manifestacijama.