NavMenu

Sklopljen ugovor vrijedan 5 mil EUR za podršku malim i srednjim preduzećima

Izvor: Poslovne novine Srijeda, 20.03.2024. 10:01
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: love work 51/shutterstock.com)Ilustracija

Predstavnici Raiffeisen Leasinga, Belma Hodžić, izvršna direktorica, Nedim Milišić, direktor te Borislav Trlin, v.d. predsjednik Uprave Razvojne banke FBiH potpisali su ugovor vrijedan 5 miliona EUR za supsidijarno finansiranje mikro, malih i srednjih preduzeća u Bosni i Hercegovini.

Ovom prilikom, Nedim Milišić, direktor Raiffeisen Leasinga izjavio je: "Ponosni smo što smo dio ovog projekta i što možemo pomoći jačanju BH privrede, što u kontinuitetu radimo proteklih 20 godina. Naš strateški fokus je na mala i srednja preduzeća i u našoj strukturi portfolia blizu 60% klijenata su klijenti ovog segmenta. Potpisivanjem ove kreditne linije sa Razvojnom bankom FBiH sigurno ćemo postati još konkurentniji i omogućiti klijentima bolje pozicioniranje na tržištu, ali i njihovo daljnje jačanje i razvoj".

Borislav Trlin, v.d. predsjednik Uprave Razvojne banke FBiH, izrazio je svoje zadovoljstvo zbog pridruživanja Raiffeisen Leasinga Projektu Svjetske banke koji trenutno okuplja sedam finansijskih institucija, uključujući banke i leasing društva. - Drago nam je što se i Raiffeisen Leasing pridružio ovom Projektu, pružajući podršku mikro, malim i srednjim preduzećima pri realizaciji njihovih poslovnih aktivnosti i investicija koje će zasigurno doprinijeti boljim poslovnim rezultatima ali i razvoju ekonomije naše zemlje - naglasio je Trlin.


Kroz ovaj Projekat bit će plasirana kreditna linija koja kompanijama omogućava finansiranje po povoljnim uslovima, a namijenjena je malim i srednjim preduzećima koja su imala pad bruto prihoda od najmanje 20% u tekućoj godini u odnosu na prethodne.

Sredstva će biti dostupna i kompanijama čije su vlasnice žene, mladim kompanijama, te onima koje posluju u manje razvijenim regijama. Ovaj inkluzivan pristup omogućava većem broju subjekata da iskoriste prednosti kreditne linije i realizuju svoje poslovne aktivnosti.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.06.2024.  |  Industrija

Binas Bugojno povećava obim proizvodnje i zapošljava još 35 radnika

Namjenska industrija FBiH generator je razvoja Federacije BiH, a jedna od kompanija koja pridonosi tome jeste i Binas iz Bugojna. Nepovoljni procesi poslovanja, dugogodišnje stagniranje u radu, ne izvršavanje obaveza prema radnicima i kupcima su iza Binasa koji danas zapošljava više od 400 radnika. Zbog povećanja obima proizvodnje, početkom 2024. godine u radni odnos primljena su 92, a u narednom periodu taj broj će se povećati. Potreba

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.