NavMenu

Raspisan poziv za sprovođenje mjera energetske efikasnosti u MMSP, na raspolaganju više od 5 mil KM

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 19.02.2024. 09:11
Komentari
Podeli
Ilustarcija (Foto: Shutterstock.com)Ilustarcija
Fond za zaštitu okoliša FBiH raspisao je poziv za dodjelu sredstava iz budžetske podrške EU za provođenje mjera energetske efikasnosti u mikro, malim i srednjim preduzećima za 2024. godinu

Ukupni iznos budžetske podrške EU raspoloživ po ovom pozivu je 5.274.342 KM, Vrijeme trajanja poziva je od dana njegove objave pa do raspodjele sredstava, a najkasnije do 15.04.2024. godine.

Paket buždetske podrške Evropske unije za ublažavanje negativnih posljedica energetske krize i poticanja energetske tranzicije je osigurao sredstva u vidu bespovratne pomoći ranjivim domaćinstvima i privredi na Zapadnom Balkanu, na koja je, u pripadajućem iznosu, Bosna i Hercegovina ostvarila pravo usvajanjem Akcionog plana od strane Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

Pružanje ovog vida podrške najjasniji je signal Europske unije prema zemljama kandidatima za članstvo da napredak na putu ka Evropskoj uniji ima značajne socio-ekonomske benefite kako za stanovništvo i privredu tako i za državu u cjelini, navedeno je u pozivu.

Poziv se ondosni na korištenje bespovratnih sredstava za sufinansiranje provođenja mjera povećanja energijske efikasnosti u/na postojećim objektima/sistemima/procesima, i to za:
- Lot 1: Mikro preduzeća – raspoloživi budžet: 3.115.396 KM
- Lot 2: Mala i srednja preduzeća – raspoloživi budžet: 2.158.946 KM.

Detalji poziva se mogu naći OVDJE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

12.04.2024.  |  Građevina

Javni poziv za sistem vodosnabdijevanja na lijevoj obali Trebišnjice

Grad Trebinje objavio je 8. aprila javni poziv za izvođenje radova za sistem vodosnabdijevanja na lijevoj obali Trebišnjice. Kako se navodi u pozivu, riječ je o jednom od projekata vodovodne i kanalizacione infrastrukture u Republici Srpskoj, za koje je Bosna i Hercegovina dobila kredit od Evropske investicione banke. Svi zainteresovani ponuđači tendersku dokumentaciju, kako se navodi u pozivu, mogu da preuzmu u prostorijama Grada Trebinje,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.