NavMenu

Povoljni krediti za MMSP - ProCredit Bank potpisala realizaciju kreditne linije od 10 mil KM preko Razvojne banke FBiH

Izvor: eKapija Petak, 26.05.2023. 09:47
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Romolo Tavani/shutterstock)Ilustracija
ProCredit Bank, kao vodeća banka za finansiranje vrlo malih, malih i srednjih preduzeća (MMSP) u Bosni i Hercegovini, je uz podršku Svjetske banke potpisala realizaciju kreditne linije preko Razvojne banke Federacije BiH u iznosu od 10 mil KM sa fiksnom kamatnom stopom.

Svrha ove linije je nastavak podrške poslovanju MMSP u zemlji.

Razvojna banka Federacije BiH je potpisivanjem ugovora o supsidijarnom finansiranju sa ProCredit Bank Sarajevo nastavila postupak implementacije Projekta Svjetske banke.

Projekat se uspostavlja i realizuje putem kreditnog aranžmana Bosne i Hercegovine sa Svjetskom bankom, a ukupna vrijednost Projekta u Federaciji BiH koji će se realizirati preko Razvojne banke Federacije BiH iznosi 30,416 mil EUR.

S tim u vezi Razvojna banka Federacije BiH kreirala je novu Kreditnu liniju – Svjetska banka Projekat oporavka i podrške firmama – poslovnim subjektima u BiH koja predstavlja trenutno najatraktivniji proizvoda na tržištu sa kamatnom stopom od 0,8 do 1,5% fiksno.

Kreditna linija namijenjena je pružanju supsidijarnog finansiranja za odabrane finansijske institucije koje učestvuju u realizaciji Projekta (banke, mikrokreditne organizacije, leasing društva), a koje će osigurati podzajmove za prihvatljive krajnje korisnike, odnosno mikro, mala i srednja preduzeća.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.