NavMenu

Dva miliona maraka za projekte podrške razvoja turizma u FBiH, raspisan poziv

Izvor: eKapija Srijeda, 22.03.2023. 10:03
Komentari
Podeli
Sarajevo, Baščaršija (Foto: LMspencer/shutterstock.com)Sarajevo, Baščaršija
Federalno ministarstvo okoliša i turizma je raspisalo javni poziv za raspodjelu sredstva za razvoj turizma u 2023. godini.

Poziv je podijeljen na tri programa od čega 300.000 KM se usmjerava za podršku turističko-ugostiteljskim manifestacijama. Minimalan iznos je 5.000 KM, a maksimalan 20.000 KM.

Drugi program se odnosi na nabavku opreme u cilju razvoja avanturističkog turizma u ruralnim predjelima za šta je namijenjeno 700.000 KM. Minimalni iznos u ovom programu je 5.000 KM a maksimalan 50.000 KM.

Treći program se odnosi na sufinansiranje projekata iz turističko-ugostiteljskog sektora putem kreditne linije Razvojne banke FBiH u ukupnom iznosu od milion maraka.

Uslovi kreditne linije podrazumijevaju visinu pojedinačnog kredita do maksimalnih 500.000 KM, sa rokom otplate od 8 godine i grejs periodom od 12 mjeseci po kamatnoj stopi od 2,5 % fiksno na godišnjem nivou i sa naknadom za obradu zahtjeva 0,50% jednokratno od iznosa odobrenog kredita.

Redovna kamata će biti subvencionisana od strane Federalnog ministarstva okoliša i turizma u visini 2,5 % za cijelo vrijeme otplate kredita (uključujući i grejs period), kao i jednokratna naknada za obradu kreditnog zahtjeva koja će biti subvencionisana u 100% iznosu, a putem Razvojne banke Federacije BiH.

Prijaviti se mogu pravna i fizička lica registrovana na teritoriji Federacije BiH sa razrađenim projektima za razvoj održivog turizma koji apliciraiu za kreditnu liniju Razvojne banke Federacije BiH.

Prijave se mogu slati do 20. aprila, a više detalja se nalazi OVDJE.




Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Agro

Izdanci hmelja prodaju se po cijeni od 1.000 EUR za kilogram

Izdanci hmelja vrlo su osjetljivi, teško se čuvaju duže vrijeme, brzo venu zbog čega se moraju konzumirati odmah nakon berbe jer je svježina ključna za njihov okus. Hmelj (Humulus lupulus L.) je u prirodi samonikla biljka koja raste na vlažnim mjestima, uz rubove šuma gdje se penje po grmlju i stablima, šikarama i živicama, uz rijeke i potoke. Podsjeća na divlje šparoge Njegovi izdanci podsjećaju na divlje šparoge i vrlo su

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.