NavMenu

Raspisan međunarodni poziv za podršku ženama inovatorima - Za tehnološke ideje grantovi od 10.000 USD

Izvor: eKapija Utorak, 08.02.2022. 11:39
Komentari
Podeli
(Foto: ESB Professional/shutterstock.com)
Finansiran od strane slovačkog ministarstva finansija kroz projekat koji sprovodi UNDP "Slovački fond za transformaciju", i u partnerstvu sa STEM4ALL mrežom u okrivu projekta "BOOST: Vomen Innovators" otvoren je poziv za inovativne i/ili tehnološke ideje koje nastoje da premoste digitalni jaz i budu podsticaj ženama za dodatni profesionalni razvoj.

Odabrani učesnici će učestvovati u BOOST-u, intenzivnom 16-nedeljnom onlajn akceleracionom programu, dobijajući obuku i mentorstvo kako bi razvili, ponovo osmislili i proširili svoje inovacije. Na kraju programa, izabrane učesnice će izlagati svoje ideje pred međunarodnom komisijom te takmičiti se za grantove od 10.000 USD.

Podnosioci zahtjeva mogu biti startapi koje vode žene, mala i srednja preduzeća, socijalna preduzeća, neprofitne i akademske institucije iz slijedećih zemalja: Albanija, Jermenija, Azerbejdžan, Bjelorusija, Bosna i Hercegovina, Gruzija, Kazahstan, Kirgistan, Sjeverna Makedonija, Moldavija, Crna Gora, Srbija, Tadžikistan, Turska, Turkmenistan, Ukrajina i Uzbekistan.

Projektom je planirano da se podrže inovacije koje pomažu da se premosti digitalna podjela polova, omogućavajući ženama i devojčicama da ravnopravno pristupaju i koriste digitalne tehnologije, zatim inovacije koje pomažu da se poveća aktivno učešće žena u digitalno transformisanim ekonomijama i STEM ili podstiču mogućnosti za žene da budu kreatori/pokretači inovacija, kao i inovacije koje mogu pomoći da se otkloni jaz u rodnim podacima, koristeći rodno osjetljive podatke – podatke specifične za žene – za poboljšanje istraživanja, planiranja, praćenja u urbanističkom planiranju, transportu, politici, dizajnu, proizvodnji i drugim poljima.


Maksimalna nagrada iznosi do 10.000 USD, a podnosioci zahtjeva obezbjeđuju sufinansiranje od najmanje 50% ukupne cijene inovacionog projekta.

Kandidati moraju da dostave svoje prijedloge preko ovog LINK-a, a prijavu se primaju do 1. marta 2022.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.