NavMenu

Objavljeni javni pozivi banaka - Privrednicima Kantona Sarajevo dostupno više od 107 mil KM

Izvor: eKapija Subota, 09.10.2021. 10:07
Komentari
Podeli
Sarajevo (Foto: JasaStyle/shutterstock.com)Sarajevo
Javni pozivi tri banke, koje su prije nekoliko dana potpisale ugovore s Ministarstvom privrede Kantona Sarajevo za realizaciju kreditnih sredstava uz stopostotno sufinansiranje kamate, objavljeni su danas u dnevnim listovima "Dnevni Avaz" i "Oslobođenje", kao i na web stranici Ministarstva privrede KS i na web stranicama banaka/partnera.

Tim povodom ministar privrede KS Adnan Delić istakao je da je zadovoljan dosadašnjom saradnjom i ažurnošću uprava banaka koje su sa Ministarstvom privrede KS, u propisanom roku, usaglasile i objavile ove javne pozive, saopšteno je iz Vlade KS.

- Poslovnim subjektima sa sjedištem u Kantonu Sarajevo na raspolaganju je do sada najveći iznos kreditnih sredstava uz stopostotno subvencioniranje kamatne stope. Naime, u saradnji s bankama/partnerima obezbijedili smo 107.850.000 KM i nadamo se da će ova sredstva naći put do što većeg broja privrednika - izjavio je ministar Delić.

Napomenuo je i da je cilj ovih kreditnih linija obezbijediti postojeću i unaprijediti buduću likvidnost poslovnih subjekata, održati postojeća radna mjesta, kao i omogućiti nova radna mjesta, što u konačnici vodi ukupnom rastu privrednih aktivnosti i unapređenju poslovnog ambijenta na području Kantona.

Podsjećamo da su poslovnim subjektima posredstvom UniCredit banke, Sberbanke i BBI banke na raspolaganju poticajna kreditna sredstva, odnosno kreditiranje pod povoljnijim uvjetima koje podrazumijeva stopostotno subvencioniranje kamatne stope s grace periodom, te maksimalnom pojedinačnom iznosu kredita do milion maraka.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.