NavMenu

BBI banka i Grad Zenica potpisali ugovor o saradnji - Privrednicima na raspolaganju više od 20 mil KM

Izvor: eKapija Četvrtak, 05.08.2021. 11:09
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/Ajdin Kamber)
Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i v.d. predsjednica Uprave Bosna Bank International (BBI) Emina Šišić potpisali su u srijedu, 4. avgusta, u Zenici ugovor o poslovnoj saradnji kojim će privrednim subjektima koji posluju na području ovog grada biti na raspolaganju više od 20 mil KM.

- Izuzetno se radujemo što nastavljamo saradnju s BBI bankom, koja je i ove godine izabrana za najboljeg ponuđača nakon okončanja javnog poziva poslovnim bankama za plasman finansijskih sredstava. Grad Zenica i ove je godine obezbijedio 100.000 KM za podršku našim privrednicima, koji će sredstva iz ove linije moći realizovati u BBI banci po izuzetno povoljnoj, subvencioniranoj stopi finansiranja od 0% do 0,88% - rekao je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

- Osim ove, Grad Zenica kroz različite druge mjere nastoji podržati razvoj privrede. Između ostalog, za podsticaj razvoja postojećih obrta, mikro, malih i srednjih preduzeća, te podsticaj za Moj prvi biznis u Gradu Zenica - START UP izdvojili smo 200.000 KM. Nastojimo pomoći privrednicima da očuvaju radna mjesta, ali i potaći mlade da se odvaže i pokrenu vlastite biznise. Također, značajna sredstva ulažemo u Poslovnu zonu Zenica 1 i njenu infrastrukturu, a u planu je i stavljanje u funkciju privrednih zona Zenica - jug i Zenica - sjever - istakao je gradonačelnik Kasumović.

- Pozivamo obrtnike, mikro, mala i srednja preduzeća sa sjedištem na području Grada Zenice da dostave svoje aplikacije u BBI banku, kako bi zajedno jačali zeničku privredu i u ovim izazovnim vremenima očuvali postojeća i otvorili nova radna mjesta – kazala je Emina Šišić ispred Uprave Bosna Bank International, pojasnivši da je maksimalan iznos pojedinačnog finansiranja do 400.000 KM.

Dodala je da će svi detalji o uslovima, rokovima i potrebnoj dokumentaciji biti navedeni u Javnom pozivu koji će uskoro biti objavljen u dnevnim novinama, a bit će dostupan i na web stranicama BBI banke i Grada Zenica.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj, Finansije

Jedinstveni TAG uređaj biće vezan za kreditnu karticu

Usklađivanje sistema elektronske naplate putarine na auto-putevima Srpske i Srbije korisnicima usluga znatno će olakšati plaćanje putarine.putarine Omogućiće i rasterećenje saobraćajne mreže i smanjenje gužvi. Upotreba jedinstvenog taga trebala bi da počne početkom turističke sezone, kažu u Autoputevima Srpske. - Funkcionisaće na način da funkcioniše i u Republici Srpskoj i u Srbiji, sa istim tagom će se moći prolaziti i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.