Izvor: eKapija | Četvrtak, 24.09.2020.| 14:20
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Objavljen poziv za prijavu malih lokalnih projekata za 2021.

Ilustracija (Foto: lovelyday12/shutterstock.com)
Ambasada Republike Češke u BiH objavila je godišnji poziv za podnošenje zahtjeva za male lokalne projekte 2021. godine. Termin za prijavu projektnih prijedloga je 2. oktobar 2020.

Podnosilac zahtjeva mora biti registrovana pravna osoba u BiH, čija osnovna djelatnost nije dobit (npr. nevladine organizacije, udruženje građana, lokalne zajednice, akademske ustanove koje rade na lokalnim projektima; organizacije i agencije, koje svoje aktivnosti usmjeravaju na lokalni razvoj (npr. LAG). Podnosilac zahtjeva može predati samo jedan projektni prijedlog.

- Visina granta je od 200.000 CKZ do 500.000 CZK (cca 18.500–37.000 KM), iznos treba biti zaokružen. Grantovi se isplaćuju u KM. Ukupni iznos osobnih i putnih troškova, eventualno osiguranje i slično ne smije prelaziti 25% ukupnih troškova - navodi se iz Ambasada Češke u BiH.

Finansijsko učešće u projektu je minimalno 30% od ukupne vrijednosti projekta - finansirane aktivnosti trebaju biti jasno navedene u formularu.

Projekti se trebaju usmjeriti u sektoru ekonomskog rasta sa naglaskom na energije iz obnovljivih izvora, sektor održivog korištenja prirodnih izvora i sektor javne uprave.

Više detalja o javnom pozivu potražite OVDJE.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.