NavMenu

Vlada Japana donira oko 80.000 EUR granta po projektu za više sektora u BiH

Izvor: eKapija Četvrtak, 03.09.2020. 12:03
Komentari
Podeli
(Foto: Atstock Productions/shutterstock.com)
Vlada Japana je prvi put 1989. godine pokrenula program pomoći pod nazivom Grass Roots Projects (GAGP), temeljni projekti, kao dodatak Generalnom programu pomoći Vlade Japana.

Od 1996. godine preko 180 projekta u ukupnom iznosu od 10 mil EUR je implementirano u Bosni i Hercegovini u okviru GAGP programa.

GAGP je fokusiran na podršku lokalnim zajednicama, odnosno direktno stanovništvu.

U okviru GAGP grantovi se dodjeljuju javnim institucijama (općinama i općinskim javnim poduzećima), osnovnim školama, domovima zdravlja ili organizacijama civilnog drustva koje sprovode relativno male projekte.

Prioriteti

Unutar programa GAGP Japan podržava širok spektar projekata koji se baziraju na osnovne ljudske potrebe, kao i koji se baziraju na sigurnost. U Bosni i Hecegovini većina projekata koji se implementiraju unutar GAGP spada u sljedeće kategorije:

– Pomoć aktivnostima za deminiranje
– Javno zdravstvo
– Obrazovanje
– Socijalna zaštita
– Ruralni razvoj

Maksimalan iznos raspoloživih sredstava po projektu je približno 80.000 EUR, osim za projekte pomoći aktivnostima za deminiranje gdje maksimalan iznos granta može biti i veći.

Sve detalj pogledajte OVDJE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Spreman novac za Vidikovac iznad Trebinja, raspisan i tender za izvođača radova

Gostujući u jutarnjem programu Herceg televizije, gradonačelnik Grada Trebinja, Mirko Ćurić govorio je o raznim temama, među kojima su i projekti značajni za ovaj grad. Ćurić je istakao da je u planu izgradnja vidikovca iznad Trebinja, što će sigurno biti turistička atrakcija. Dodao je da turisti iz godine u godinu žele da vide nešto novo, a Grad Trebinje će nastojati da im to i pruži. - Spremna je projektna dokumentacija za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.