Izvor: Indikator | Petak, 22.05.2020.| 08:52
Izdvojite članak Odštampajte vijest

BBI banka osigurala 15 mil KM kredita za privrednike u Zenici - Po projektu maksimalno 400.000 KM

(Foto: Dmitry Kalinovsky/shutterstock.com)
Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i član Uprave BBI banke Emir Čehajić potpisali su ugovor za formiranje povoljne finansijske linije za privredne subjekte koji posluju na području ovog grada.

Riječ je o zajedničkom projektu kojim je osigurana finansijska linija u iznosu većem od 15 mil KM.

Zahvaljujući subvenciji Grada Zenica, kompanije registrovane na području Grada, mala i srednja preduzeća, sredstva iz ove linije mogu realizovati u BBI banci po veoma povoljnoj, subvencioniranoj stopi od 0,45 – 1,45% u zavisnosti od perioda trajanja finansiranja.

Korisnici sredstava mogu biti obrti, mikro, mala i srednja preduzeća sa sjedištem na području Grada Zenice. Namjena sredstava je za obrtna sredstva, trajna obrtna sredstva, opremu i investicije.

- Realizacijom ove mjere omogućavamo privrednicima da u BBI banci dobiju finansiranja po povoljnim uslovima. Grad Zenica je u potpunosti obezbijedio subvencioniranje profitne marže. Riječ je o konkretnoj podršci našim privrednicima. Stoga bih iskoristio priliku da pozovem privrednike da iskoriste ponuđenu pogodnost i prijave se na javni poziv za dodjelu finansijskih sredstava - rekao je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Gradonačelnik Kasumović je naglasio kako ovaj model saradnje BBI banka već primjenjuje i u drugim općinama i kantonima širom države i pokazao se kao veoma uspješan.

- U ovim izazovnim vremenima važno je da poduzetnicima ponudimo olakšice kako bi nastavili razvijati kapacitete i održali broj zaposlenih. Do sada smo implementirali ili je u toku realizacija više od 30 linija za privredne subjekte. Ugovorom koji smo potpisali predviđeno je 15.050.000 KM za male privrednike naročito za razvojne projekte koji mogu donijeti novu vrijednost - izjavio je Emir Čehajić, član Uprave BBI banke.

Uskoro će u dnevnim novinama biti objavljen i javni poziv privrednicima da apliciraju za ova povoljna sredstva.

Maksimalan iznos pojedinačnog finansiranja je 400.000 KM.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.