NavMenu

Investicijama iz dijaspore podrška USAID-a i do 50.000 KM

Izvor: eKapija Četvrtak, 12.03.2020. 11:57
Komentari
Podeli
(Foto: JasaStyle/shutterstock.com)
USAID Projekat Diaspora Invest otvorio je šesti poziv za dodjelu grantova investicijskim projektima dijaspore BiH, čime se nastavlja podrška razvoju malih i srednjih preduzeća pokrenutih ulaganjima iseljeništva.

- Kompanije zainteresovane za grant sredstva, trebaju biti mlađe od tri godine, sa datumom registracije nakon 27.2.2017. godine. Moraju biti dijelom ili u potpunosti u vlasništvu investitora iz bh. dijaspore, ili ima dokazivu poslovnu vezu sa članom bh. dijaspore. Status člana dijaspore za potrebe projekta i aplikacije na grant mora biti dokazan važećim dokumentom koji ukazuje na prebivalište izvan BiH sa ukupnim trajanjem od najmanje tri godine. Osoba se također može smatrati članom dijaspore ako se vratila u Bosnu i Hercegovinu i ima trajno prebivalište u BiH unutar tri godine prije objave Poziva - pojašnjavaju iz USAID Projekta Diaspora Invest.

Iz USAID Projekta Diaspora Invest poručuju da je poziv otvoren do 31. marta, a da aplikaciju mogu popuniti na www.grant.diasporainvest.ba.

- Ključni kriteriji ocjene aplikacija jesu planirana nova radna mjesta i visina planirane investicije. Grantovi se odobravaju u iznosu do 50.000 KM, uz obavezu ulaganja u projekat vlastitim doprinosom, i to najmanje u odnosu 1:1 (u odnosu na tražena sredstva), gdje 50% može biti negotovinski doprinos investitora - poručuju iz USAID Projekta Diaspora Invest.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Energija, Energija, Industrija, Industrija

Kineski gigant TBEA International Engineering zainteresovan za energetske projekte u RS, prioritet obnova distributivne mreže

​Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je u utorak u Banjaluci sa predstavnicima kineske kompanije TBEA International Engineering. U pitanju je kompanija koja se pretežno bavi rekonstrukcijom i razvojem distributivne i prenosne mreže, a osim toga realizuju i projekte u oblasti obnovljivih izvora energije, skladištenja energije, eksploatacije uglja i izgradnje termoelektrana. Na sastanku je razmatran

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.