NavMenu

FBiH sufinansira zapošljavanje žena i mladih u ruralnim područjima - Prijave otvorene do 1. marta

Izvor: eKapija Srijeda, 12.02.2020. 14:16
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Iakov Filimonov/shutterstock.com)Ilustracija
Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u sklopu Projekta razvoja ruralne konkurentnosti (RCDP) u FBiH objavilo je Javni poziv za dostavljanje prijava za sufinanciranje zapošljavanja žena i mladih u ruralnim područjima.

Programom će se obuhvatiti 113 osoba iz sljedećih kategorija nezaposlenih:

- nezaposlene žene starosne dobi do 55 godina, bez obzira na prethodno radno iskustvo i stupanj obrazovanja,
- nezaposleni mladi u dobi do 35 godina, bez obzira na spol, radno iskustvo i stupanj obrazovanja (minimalno 40%)

Glavni cilj projekta je smanjenje siromaštva na selu kroz djelovanje u odabranim sektorima poljoprivredne proizvodnje omogućavajući siromašnim ljudima, a posebno ženama i mladima, da povećaju prihode.

Razvojni cilj Projekta je pomoći malim poljoprivrednicima da iskoriste priliku u lancima vrijednosti voća, povrća i šumskih plodova kako bi dugoročno unaprijedili svoj društveni i ekonomski status.

Uzimajući u obzir nedostatak prilika za zapošljavanje u ruralnim područjima i visoki stupanj nezaposlenosti žena i mladih, dio aktivnosti ovog projekta je namijenjen upravo njihovom zapošljavanju.

- Planira se da se kroz realizaciju Programa sufinanciranja zapošljavanja žena i mladih u ruralnim područjima podrži stvaranje radnih mjesta, prije svega u odabranim poljoprivrednim sektorima, a zatim i drugim djelatnostima koje doprinose većem angažmanu žena i mladih - objavljeno je na sajtu Vlade HBŽ.

Rok za prijavu na javni poziv je 1. mart 2020. godine.

Više informacija o tome ko i kako može sudjelovati pogledajte OVDJE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.