Izvor: eKapija | Nedjelja, 12.01.2020.| 09:38
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Privrednicima u TK omogućeni krediti sa stopom od 0% - BBI banka objavila javni poziv

Ilustracija (Foto: Pavel L Photo and Video/shutterstock.com)
Ministarstvo privrede Tuzlanskog kantona obavještava privredne subjekte sa područja Tuzlanskog kantona da je BBI banka objavila Javni poziv za subvencioniranu liniju koja će privrednicima omogućiti da u BBI banci, uz subvenciju Vlade Tuzlanskog kantona, dobiju kreditna sredstva finansiranja po stopi od 0%.

Linija finansiranja ima za cilj da pruži finansijsku podršku privrednim subjektima za produktivnije poslovanje i rast privrednih aktivnosti, finansiranja trajnih obrtnih sredstava, osnovnih sredstava i investicija (dugoročna finansiranja).

Pravo učešća imaju:

- Privredni subjekti sa sjedištem na području Tuzlanskog kantona, koji su u većinskom privatnom vlasništvu, registrovani u skladu sa Zakonom o privrednim društvima Federacije BiH i obrti sa sjedištem na području Tuzlanskog kantona registrovani u skladu sa Zakonom o obrtu i srodnim djelatnostima Federacije BiH.
- Posluju likvidno i zadovoljavajućeg su boniteta.

Javni poziv za podnošenje zahtjeva za odobrenje finansiranja u PDF formatu možete preuzeti OVDJE, a sve dodatne informacije možete preuzeti OVDJE.

Zahtjevi za finansiranja sa potrebnom dokumentacijom podnose se u zatvorenim kovertama sa naznakom "Zahtjev za finansiranje iz linije BBI banke i Tuzlanskog Kantona" lično na protokol ili preporučenom poštom, na adresu:
BOSNA BANK INTERNATIONAL d.d. Tuzla, Prve inžinjerijske brigade br. 6, 75 000 Tuzla, ili putem elektronske pošte: linijakantonatuzla@bbi.ba

Dodatne informacije mogu se dobiti u najbližoj poslovnici BBI d.d. Tuzla, saopšteno je na sajtu Vlade TK.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.