Izvor: eKapija | Petak, 22.11.2019.| 14:04
Izdvojite članak Odštampajte vijest

BBI banka kreditira malu privredu u KS sa 85,5 mil KM, kamata 0%

Sarajevo (Foto: JasaStyle/shutterstock.com)
Na osnovu Ugovora o poslovnoj saradnji Ministarstva privrede Kantona Sarajevo i Bosna Bank International potpisanog 15. novembra ove godine, objavljen je Javni poziv subjektima male privrede (MSP) u Kantonu Sarajevo za podnošenje zahtjeva za odobrenje finansiranja.

Riječ je o finansijskoj liniji koja će privrednicima omogućiti da u BBI banci, uz subvenciju Ministarstva privrede Kantona Sarajevo, dobiju finansiranja po stopi od 0%. Za realizaciju Ugovora BBI banka je osigurala 85,5 mil KM, dok je za subvenciju profitne marže od 2,68% Ministarstvo privrede KS obezbjedilo 2 mil KM.

Krediti će privrednicima omogućiti pokretanje nove i održavanje postojeće proizvodnje, novo upošljavanje i povećanje izvoza, pružanje usluga, veće iskorištenje kapaciteta, održavanje postojećih radnih mjesta, očuvanje postojećeg broja subjekata male privrede I prevazilaženje negativnih učinaka ekonomske krize.

Privrednici imaju obavezu da najmanje 50% iznosa odobrenog kredita plasira za nabavku osnovnih sredstava, a maksimalno 50% za obrtna sredstva.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.