Izvor: eKapija | Utorak, 05.11.2019.| 09:08
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Vlada RS dodjeljuje 1,4 mil KM za male investicione projekte - Otvoren poziv za privrednike

(Foto: vallter/shutterstock.com)
Vlada Republike Srpske je raspisala javni poziv za dodjelu podsticaja za direktna ulaganja za male investicione projekte u 2019. godini, a na raspolaganju je 1,4 mil KM.

Kako se ističe u pozivu, sredstva su namijenjena za podršku malih investicionih projekata iz sljedećih sektora: industrija tekstila, odjeće i obuće, industrija prerade drveta, metalna i elektro industrija, industrija gume i plastike, papirna i grafička industrija, industrija građevinsklih proizvoda, odnosno ostalih proizvoda od nemetalnih minerala.

Podsticaji se dodjeljuju za nabavku savremenih tehnologija i opreme, što uključuje nove i poboljšane postojeće tehnologije ili nabavku nove i korišćene opreme koja nije starija od 12 godina.

Na poziv se mogu prijaviti projekti koji su započeli najranije 1. januara ove godine i koji se završava najkasnije u roku od 6 mjeseci od datuma zaključivanja ugovora o dodjeli podsticaja.

Pravo učešća imaju privredni subjekti iz navedenih privrednih oblasti, a koja imaju sjedište na teritoriji RS.

Iznos podsticajnih sredstava koji se, po ovom pozivu, može dodijeliti pojedinačnom preduzeću ne može biti veći od iznosa 50% od opravdanih troškova projekta, dok je maksimalan iznos 80.000 KM.

Poziv je otvoren 15 dana od dana objavljivanja, a prijave se šalju na adresu Ministarstva privrede i preduzetništva RS.

Detalje poziva možete pogledati OVDJE.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.