Izvor: eKapija | Petak, 01.11.2019.| 08:24
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Produžen rok za dostavljanje prijedloga za unapređenje energetske efikasnosti MSP iz RS

Rok za podnošenje prijava po Javnom pozivu za dostavljanje projektnih prijedloga za unapređenje energetske efikasnosti MSP iz Republike Srpske putem bespovratnih finansijskih sredstava iz Mehanizama za podršku implementaciji strategija razvoja MSP, produžava se sa krajnjim rokom za dostavljanje prijava 15. novembar do 15.00 časova.

Projektne prijedloge mogu da dostave subjekti registrovani u BiH, koji obavljaju djelatnost poslovnog savjetovanja, kao i poslove certifikacije, uključujući oblast upravljanja energijom (standard EN ISO 50001).

Ukupan raspoloživi iznos bespovratnih finansijskih sredstava za ovaj javni poziv je 50.000 KM, istakli su iz Agencije za razvoj preduzeća Eda.

Sredstva mogu biti korištena za realizaciju projektnih intervencija koje doprinose jačanju ponude i potražnje u pogledu upravljanja energijom u MSP, odnosno jačanju kapaciteta za unapređenje energetske efikasnosti MSP i primjenu standarda EN ISO 50001:2018 (Upravljanje energijom), kako je definisano u Uputstvu.

Javni poziv sa detaljnim informacijama i obrascima je dostupan na linku OVJDE.

Javni poziv je raspisan u okviru projekta "Evropski akt o malom biznisu kao okvir strategija i politika za mala i srednja preduzeća u Bosni i Hercegovini – SBA u BiH", koji finansira Sida putem Ambasade Švedske u BiH.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.