Izvor: eKapija | Četvrtak, 31.10.2019.| 11:46
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Objavljen treći poziv za prijavu projekata u okviru Fonda za Zapadni Balkan - Na raspolaganju 250.000 EUR

(Foto: Matej Kastelic/shutterstock.com)
​U okviru Fonda za Zapadni Balkan (Western Balkans Fund - WBF) objavljen je treći poziv za dostavljanje prijedloga projekata.

Rok za dostavljanje prijedloga projekata je 10. decembar 2019. godine do 16:59 časova.

Glavni cilj Fonda za Zapadni Balkan je podsticanje saradnje između njegovih članica (Albanija, samoproglašeno Kosovo, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Srbija), jačanjem susjedskih odnosa i regionalne kohezije.

Poziv obuhvata tri oblasti: kulturna saradnja, obrazovanje i naučna razmjena i održivi razvoj.

Promocija pomirenja, evropske integracije, prekogranična saradnja, sloboda izražavanja, rodna ravnopravnost i mladi su sveobuhvatna pitanja koja pokrivaju sve akcije u ključnim oblastima aktivnosti WBF-a.

U pozivu mogu da učestvuju: pravna lica osnovana u zemljama Zapadnog Balkana, neprofitne organizacije i organizacije civilnog društva, specifične organizacije kao što su (lokalni i regionalni javni subjekti, poslovna udruženja, obrazovne ustanove, kulturne i sportske organizacije).

Budžet poziva iznosi 250.000 EUR. Detaljne informacije o Pozivu dostupne su OVDJE.

Aplikanti iz Republike Srpske trebaju da na i-mejl fondovieu@meoi.vladars.net potvrde prijavu prijedloga projekta u okviru ovog poziva, navedeno je na sajtu Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.