Izvor: eKapija | Srijeda, 09.10.2019.| 14:17
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Kreće uređenje poduzetničkih zona u FBiH - Prijave za dodjelu grantova do 31. oktobra

Ilustracija (Foto: Konstantin L/shutterstock.com)
Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta (FMRPO) rаspisalo je konkurs za dodjelu grantova u cilju izgradnje nove i unapređenja postojeće komunalne infrastrukture i unapređenja usluga za upravljanje razvojem poduzetničkih zona u FBiH.

Iz resornog ministarstva poručuju da su kriteriji za izbor korisnika sredstava kvaliteta projekta; izvori, odnosno način finansiranja; broj aktivnih korisnika zone; broj zaposlenih u zoni; trend privlačenja investitora u posljednje tri godine; zatim stepen aktivne iskorištenosti zone; ravnomjerniji regionalni razvoj (stepen razvijenosti JLS); te poticaji Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta u posljednjih pet godina.

- Pоdnоsitelji prојеktnih priјеdlоgа priprеmајu svоје priјеdlоgе u sklаdu sa Smjernicama za projektni prijedlog, kоје su dоstupnе nа internet strаnici Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta. Prijave sa odgovarajućom dokumentacijom, šalju se preporučeno poštom u zapečaćenim kovertama na adresu ministarstva - navodi se iz FMRPO-a.

Prijave se dostavljaju zaključno sa 31. oktobrom 2019. godine, odnosno biće prihvaćene prijave koje imaju poštanski pečat najkasnije sa navedenim datumom.

Za više informacija pogledajte OVDJE.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.