Izvor: eKapija | Petak, 02.08.2019.| 15:56
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Za mikro, mala i srednja preduzeća 4 mil EUR - Potpisan ugovor MI-BOSPO i Njemačke razvojne banke

(Foto: Pavel L Photo and Video/shutterstock.com)
U okviru Evropskog fonda za Bosnu i Hercegovinu, mikrokreditna fondacija MI-BOSPO i Njemačka razvojna banka KfW potpisali su ugovor o kreditu u iznosu od 4 mil EUR za odobravanje pojedinačnih zajmova mikro, malim i srednjim preduzećima (MSME) za obrtna sredstva i investicije.

MI-BOSPO je nova partnerska institucija KfW –a u Bosni i Hercegovini koja će plasirati kredite krajnjim korisnicima u zemlji, saopšteno je iz te organizacije.

- Mali, srednji i mikro poduzetnici značajno doprinose širem razvoju i jačanju zapošljavanja u zemlji. KfW izražava zadovoljstvo saradnjom sa MI-BOSPO-om i pružanjem podrške za razvoj ovog segmenta ekonomije - izjavio je Matthias Schmidt-Rosen, odlazeći direktor KfW ureda u Sarajevu.

- Potpisavši ovaj kreditni ugovor, u MI-BOSPO-u smo vrlo zadovoljni započetom saradnjom. MI-BOSPO ima izuzetno iskustvo u kreditiranju poduzetnika a ova pristupačna kreditna sredstva će biti dostupna klijentima na teritoriji na kojoj mi poslujemo - rekao je direktor MKF MI-BOSPO, Safet Husić.

Riječ je o kreditnoj liniji koja će omogućiti finasiranje radnog kapitala i investicija u biznisu, a samim tim osigurati ukupan pristup finansijama za mala poduzeća i pojedince koji nemaju pristup drugim konvencionalnim oblicima finansiranja.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.