Izvor: eKapija | Utorak, 18.06.2019.| 14:00
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Centralno-evropska inicijativa raspisala poziv za projekte razmjene znanja

Ilustracija (Foto: Jat036/shutterstock.com )
Centralno-evropska inicijativa (CEI) raspisala je nove pozive za projekte u okviru Programa za razmjenu znanja (Know-how Programme KEP).

Maksimum odobrenih sredstava po projektu je 40.000 evra, a budžet cjelokupnog poziva je 290.000 evra, navedno je na sajtu Vlade RS.

Kako se navodi, aplikanti moraju biti registrovani u zemljama EU koje su članice CEI (Bugarska, Hrvatska, Češka, Mađarska, Italija, Poljska, Rumunija, Slovačka i Slovenija), dok korisnici projekta moraju biti registrovani u zemljama CEI koje nisu članice EU (Albanija, Bjelorusija, Bosna i Hercegovina, Sjeverna Makedonija, Moldavija, Crna Gora, Srbija i Ukrajina).

Detaljne informacije o pozivu su dostupne na zvaničnoj internet stranici organizacije.

Rok za podnošenje predloga projekata je 1. jul 2019. godine.

Takođe, CEI je raspisala i poziv za podnošenje projektnih predloga u okviru CEI Fonda za saradnju, a maksimum odobrenih sredstava po projektu je 15.000 evra, a budžet cjelokupnog poziva je 350.000 evra.

Kako je navedeno u pozivu projektni prijedlozi moraju biti usmjereni na izgradnju kapaciteta kroz razmjenu i prenos znanja, posebno između država članica CEI koje su dio EU i onih koje još uvijek nisu dio Unije.

Rok za podnošenje predloga projekata je 24. jul 2019. godine.

Detaljne informacije o pozivu su dostupne na zvaničnoj internet stranici organizacije.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.