Izvor: eKapija | Srijeda, 27.03.2019.| 14:29
Izdvojite članak Odštampajte vijest

EBRD odobrio još jednu kreditnu liniju Raiffeisen banci - Za kupovinu nekretnina predviđeno 10 mil EUR

(Foto: Mckyartstudio/shutterstock.com)
Raiffeisen banka i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) ugovorili su drugu kreditnu liniju u iznosu od 10 mil EUR za finansiranje kupovine/izgradnje stambenih jedinica za fizička lica, sa hipotekom. Ugovor o prethodnoj kreditnoj liniji, u istom iznosu i sa istim uslovima, potpisan je u avgustu protekle godine, a cjelokupan iznos je potrošen tokom 2018. godine, saopšteno je iz banke.

- Nastavak saradnje sa EBRD-om nam omogućava da klijentima po povoljnim uslovima ponudimo stambene kredite te im na taj način pomognemo u realizaciji ovog značajnog životnog koraka. Sredstva iz ove kreditne linije ćemo plasirati u vidu stambenih kredita nudeći klijentima najpovoljnije moguće rješenje kada su u pitanju uslovi finansiranja. Naš cilj je klijentima biti fer partner i kreirati za njih ponudu koja odgovara njihovim potrebama - izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke.

Direktor EBRD u BiH Jan Braun je rekao da se ovim povećava dugoročno finansiranje Raiffeisena i podržava rast njegovog portfelja hipotekarnih kredita za domaćinstva.

- Osim toga što će domaćinstva u Bosni i Hercegovini imati koristi od veće raspoloživosti hipotekarnih kredita, ovo će također podstaći lokalnu građevinsku industriju i imati pozitivne uticaje na privredu u cjelini - izjavio je Jan Braun.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.