Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 24.12.2018.| 10:34
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Eda objavila poziv za dostavu projektnih prijedloga za razvoj ženskog preduzetništva

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Avatar_023/shutterstock.com)
U okviru projekta "Evropski akt o malom biznisu kao okvir strategija i politika za mala i srednja preduzeća u Bosni i Hercegovini – SBA u BiH", Eda je raspisala javni poziv za dostavljanje koncepata projektnih prijedloga za podršku razvoju preduzetništva žena putem bespovratnih sredstava (grantova) iz Mehanizama za podršku implementaciji strategija razvoja malih i srednjih preduzeća.

Koncepte projektnih prijedloga mogu da dostave udruženja građana i fondacije, poslovna udruženja, privredne komore i razvojne agencije.

Ukupan raspoloživi iznos novca za ovaj javni poziv je 90.000 KM. Minimalan iznos sredstava koja mogu biti odobrena za pojedinačni projekat je 30.000 KM, a maksimalni 45.000 KM.

Krajnji rok za prijem prijava je 15. februar 2019. godine do 15.00 časova, a za više detalja o prijavi pogledajte na zvaničnom sajtu agencije Eda.

Projekat "Evropski okvir za razvoj strategija i politika za mala i srednja preduzeća u Bosni i Hercegovini – SBA u BiH", finansira SIDA putem Ambasade Švedske u BiH.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.