Izvor: Klix | Petak, 21.12.2018.| 15:17
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Dodatna podrška za metalski, drvni i sektor tekstila i obuće - USAID objavio poziv za dodjelu 100.000 USD

(Foto: Artem Shadrin/shutterstock.com)
Projekt unapređenja radne snage i većeg pristupa tržištima Američke organizacije za međunarodni razvoj (USAID WHAM) objavio je novi javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava zainteresovanim i kvalifikovanim organizacijama iz metalskog, drvnog i sektora tekstila/obuće u Bosni i Hercegovini.

Ovaj javni poziv fokusiran je na pristup tržištima za pripremu i učestvovanje na sajmovima i poslovnim skupovima, a organizacije su pozvane da dostave koncept note svojih projektnih prijedloga do 30. januara 2019. godine.

Grantovi USAID WHAM projekta namijenjeni su brzorastućim, izvozno orijentisanim i izvozno spremnim malim i srednjim preduzećima, okrenutim ka proširenju proizvodnih kapaciteta, dostizanju novih tržišta i otvaranju novih radnih mjesta.

Ukupni iznos potencijalnih dodjeljenih sredstava je 100.000 USD, a detaljnije informacije te kompletna dokumentacija za prijavu dostupna je veb stranici projekta.

Cjelokupni fond bespovratnih sredstava projekta iznosi 1,6 mil USD, a od početka njegovog djelovanja do sada potpisani su grantovski ugovori u iznosu 498.000 dolara.

USAID WHAM projekt je trogodišnji USAID-ov program koji je s aktivnostima započeo u julu 2017. godine. Projekat implementira International Executive Sevice Corps (IESC) iz SAD u saradnji sa domaćim partnerom Enova. Krajnji cilj USAID WHAM projekta je rast zaposlenosti i kreiranje više od 1.500 novih radnih mjesta, uz povećanje izvoza za 30%, te prodaje za 50% u potpomognutim preduzećima.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.