Izvor: eKapija | Četvrtak, 30.08.2018.| 08:41
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Ambasada Češke pozvala na finansiranje malih lokalnih projekata iz sektora OIE

(Foto: Sergey Nivens/shutterstock.com)
Ambasada Republike Češke u Bosni i Hercegovini objavila je godišnji poziv za podnošenje zahtjeva za male lokalne projekte tokom 2019. Podnosilac zahtjeva mora biti registrovana pravna osoba u BiH, čija osnovna djelatnost nije dobit.

To su, kako se navodi u pozivu, lokalne nevladine organizacije, organizacije lokalne zajednice, akademske ustanove koje rade na lokalnim projektima, međunarodne, međuvladine, multilateralne i regionalne institucije, organizacije i agencije koje rade na lokalnim razvojnim aktivnostima, općinske, regionalne ili državne institucije ili agencije koje rade na lokalnim projektima.

Podnosilac zahtjeva može predati samo jedan projektni prijedlog, a koji se odnosi na sektor obnovljivih izvora energije, saopšteno je na sajtu Ambasade.

Finansiranje Ambasade Republike Češke iznosi najviše 500.000 CZK (cca 18.900 – 37.800 KM) i iznos treba biti zaokružen. Grantovi se isplaćuju u konvertibilnim markama. Ukupni iznos osobnih i putnih troškova, eventualno osiguranje i slično ne smije prelaziti 25% ukupnih troškova.

Finansijsko učešće u projektu je minimalno 30% od ukupne vrijednosti projekta.

Implementacija projektnih aktivnosti je od marta do kraja oktobra 2019. godine. Više detalja pogledajte OVDJE.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.